ChristenUnie




Arie Slob verzamelt verhalen over NS en winterperikelen in Witboek

dinsdag 21 december 2010 16:01 Arie Slob roept alle treinreizigers op hun ervaringen te delen over de chaos op het spoor door het winterweer. "De gevolgen van het winterweer op het spoor zullen geëvalueerd worden. De reiziger moet daarbij wat betreft de ChristenUnie centraal staan. Ik roep reizigers daarom op al hun ervaringen te delen, liefst zo concreet mogelijk dus reisafstanden, reistijden en de kwaliteit van de reisinformatie. Naast klachten zijn ook pluimen welkom, want er wordt hard gewerkt door NS-ers en de onderhoudsmonteurs. Maar we moeten lessen trekken zodat er volgend jaar niet voor de derde winter op rij zoveel problemen zijn op het spoor!"

De ChristenUnie gaat van alle inzendingen een witboek maken en zal deze overhandigen aan minister Schultz. "Enige overlast door de sneeuw is begrijpelijk, maar het sneeuwt nog steeds sein en wisselstoringen terwijl er de laatste twee dagen nauwelijks extra sneeuw meer is bijgekomen." Ook de informatievoorziening is volgens het Kamerlid onder de maat. "Er rijden veel minder treinen, maar het lukt NS in veel gevallen desondanks niet om de reizigers op het perron de juiste informatie te geven".

Het Kamerlid zet grote vraagtekens bij de tijdelijke nooddienstregeling van NS. "Op sommige trajecten rijden nu twee in plaats van zes treinen en zelfs deze vallen regelmatig uit. Ik hoor van reizigers die in de kou worden achtergelaten op het perron omdat de treinen overvol zijn en van reizigers die 2 uur doen over een stuk dat normaal in nog geen 35 minuten wordt afgelegd". Juist tijdens winterse omstandigheden zou het openbaar vervoer volgens de ChristenUnie een goed en betrouwbaar alternatief voor de auto moeten zijn. Slob: "Nu gebeurt het omgekeerde. Ik hoor mensen in de trein roepen dat dit de laatste keer was dat ze het OV gebruikten."

In het nieuwe jaar zal de Kamer met de minister spreken over het winterweer. De ChristenUnie wil voor dit debat zo veel mogelijk ervaringen van reizigers verzamelen. Waar gaat het volgens u fout? Plaats uw reactie op www.arieslob.nl/witboekns . De reacties worden verzameld en zullen als input dienen voor het debat met de minister.

Arie Slob