Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 21-12-2010

Twee aanhoudingen na aantreffen gestolen auto

SINT WILLEBRORD: De politie hield dinsdagnacht twee personen aan in de Tulpstraat. De politie zag eerder een verdacht voertuig rijden. De auto bleek als gestolen te boek te staan. Even verloren de agenten
vervolgens de auto uit het zicht, maar trof het voertuig in de Tulpstraat verlaten aan. De politie trof een einde verder twee personen rennend aan. Ze werden staande gehouden en hadden geen consistente verklaring voor wat ze aan het doen waren. Hun schoenen werden vergeleken met sporen in de sneeuw bij de auto en deze kwamen overeen. De 21-jarige vrouw uit Breda en 32-jarige man uit Oudenbosch zijn aangehouden. De vrouw had meerdere flesjes met vermoedelijk GHB in bezit. De flesjes zijn in beslag genomen voor onderzoek. Ook de auto is in beslag genomen voor onderzoek. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Politie zoekt getuigen tasjesroof

BREDA: De politie is op zoek naar getuigen van een tasjesroof. Een 54-jarige vrouw uit België werd afgelopen zaterdag rond 17.45 uur beroofd van haar tas in de Robijnstraat. De vrouw had boodschappen gedaan en hoorde een bromfietser naderen. Ze stapte opzij om de bestuurder de ruimte te geven om te passeren. Hierbij greep de bestuurder echter naar haar tas. Hij wist de tas los te rukken en reed weg in de richting van de Smaragdstraat.
Omstanders ontfermden zich over de vrouw, die geschrokken, maar ongedeerd was. Een van de omstanders ging nog tevergeefs achter de dader aan. De politie stelde een onderzoek in, nam aangifte op van de gedupeerde en nam meerdere verklaringen op van getuigen.
De politie verzoekt getuigen die de straatroof hebben gezien en nog geen verklaring hebben afgelegd bij de politie zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 21-12-2010 16:41 | © Regio Midden en West Brabant |