Gemeente Eindhoven

Lokale politici verkopen steentjes en bouwen LEGO-huis

De Eindhovense gemeenteraad is een gezamenlijke actie "draag je steentje bij" gestart om Serious Request te ondersteunen. Raadsleden verkopen op het 18 Septemberplein en op internet LEGO steentjes voor EUR 1,-. Met de verkochte LEGO blokjes wordt een weeshuis gebouwd voor AIDS-wezen.

Wie op het 18 Septemberplein één of meer LEGO steentjes koopt, mag zelf meebouwen aan het weeshuis. Op vrijdag 24 december a.s. wordt het huis naar de Markt gereden. Daar wordt een vlag, met daarop het eindbedrag van de actie, in de top gehesen.

Wie via internet zijn `steentje wil bijdragen' kan hiervoor terecht op: draag-je-steentje-bij.nl of
eindhoven.komzelfinactie.nl/actie/draag-een-steentje-bij. Voor iedere via internet gedoneerde euro wordt op het 18 septemberplein een steentje bijgebouwd.

Voor de actie heeft LEGO belangeloos 30.000 steentjes ter beschikking gesteld. Afgelopen maandag waren er daar 1000 van verkocht.

Initiatief

De gemeenteraad nam begin dit jaar het initiatief om het Glazen Huis naar Eindhoven te halen. Met de actie "draag je steentje bij" wil de gemeenteraad haar bijdrage leveren aan het succes van Serious Request.