Openbaar Ministerie

Verdachte steekpartij Soestdijksekade langer vast

21 december 2010 - Arrondissementsparket Den Haag

Verdachte steekpartij Soestdijksekade langer vast

De rechter- commissaris in Den Haag heeft vandaag het voorarrest van een 23-jarige Hagenaar verlengd met veertien dagen. Hij wordt er van verdacht afgelopen donderdag, 16 december, een 20-jarige man uit Den Haag te hebben neergestoken waarna het slachtoffer is overleden. De verdachte heeft inmiddels bekend het slachtoffer te hebben neergestoken.

De mannen waren bekenden van elkaar. Het slachtoffer huurde het huis van de verdachte op de Soestdijksekade. Die middag is er onenigheid ontstaan tussen beide mannen. Dit ontaardde in een steekpartij in de woning. Wat de precieze aanleiding is geweest van deze onenigheid en uiteindelijk de dodelijke steekpartij wordt nader onderzocht.

De verdachte raakte zelf ook gewond en werd naar een ziekenhuis gebracht. Na behandeling heeft hij vrijdag 17 december het ziekenhuis weer verlaten.

De verdachte zit in beperkingen. Dat wil zeggen dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Het Openbaar Ministerie is daarom terughoudend met het verstrekken van informatie.