Gemeente Voorschoten

Woont u al in een klimaatstraat?

Nederland staat de komende maanden in het teken van de feestelijke campagne waarin Nederlanders samen met hun buren energie besparen: het Klimaatstraatfeest. De gemeente Voorschoten ondersteunt deze landelijke actie en roept u op ook mee te doen. Het is niet alleen goed voor de portemonnee en de saamhorigheid, maar ook voor het klimaat.

De klimaatverandering kunnen we alleen stoppen als iedereen een steentje bijdraagt. Door energie te besparen of door te kiezen voor duurzame energie. En dat dit ook nog eens leuk is, daar draait het Klimaatstraatfeest om. Er worden geen kilowatts geteld, maar vooral leuke ideeën en samenwerkingsvoorstellen.

Hoe werkt het?

U kunt zich alleen of met uw buren opgeven en meedoen via de website www.klimaatstraatfeest.nl. Deze site staat vol adviezen en tips. Er zijn verschillende manieren om Klimaatpunten in de wacht te slepen: door energie te besparen en door op de site testjes over energiegebruik te doen. Maar samenwerking in de buurt levert ook punten op: hoe meer buren met elkaar samenwerken, hoe meer punten! Meld je nu aan op www.klimaatstraatfeest.nl.

Energie voor de toekomst

Het Klimaatstraatfeest draagt bij aan de doelstelling van Energie voor de toekomst, de klimaatcampagne van de gemeenten uit de regio Holland Rijnland en de Milieudienst West-Holland. Het doel van deze campagne is CO2-uitstoot verminderen door energiebesparing en duurzame energieproductie. Inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheid werken hierbij samen. Kijk voor meer informatie op www.energievoordetoekomst.nl.

* 21 december 2010