FNV KIEM

Wijzigigen pensioen- en VUT-premie Bpf Kartonnage

dinsdag 21 december 2010

De laatste tijd is er veel te doen over de pensioenen. De financiële crisis heeft duidelijk gemaakt dat de pensioenfondsen risico's lopen. Daardoor kunnen de toegezegde pensioenen in de toekomst gevaar gaan lopen. Vakbonden, werkgevers en pensioenfondsen zullen het komend jaar moeten bekijken of de pensioenregelingen veranderd moeten worden.

Gestegen levensverwachting
In 2010 is daar nog iets bijgekomen. De levensverwachting van mensen die 65 jaar worden is de laatste jaren sterk gestegen. Mannen van 65 jaar leven in 2020 gemiddeld maar liefs 2,5 jaar langer dan 5 jaar geleden nog werd aangenomen. Voor vrouwen is het zelfs nog iets meer. Dat is op zich natuurlijk goed nieuws. Maar het betekent ook dat er 2,5 jaar langer pensioen uitbetaald moet worden.

Verhoging pensioenpremie
Voor het Bedrijfstakpensioenfonds voor het Kartonnage- en Flexibele Verpakkingsbedrijf (Bpf Kartonnage) nemen door de gestegen levensverwachting de pensioenverplichtingen met 38 miljoen euro toe. Daarom is een verhoging van de pensioenpremie noodzakelijk. De premie zal per 1 januari 2011 met 3,05 procent verhoogd worden. Het bestuur van het Bpf Kartonnage beslist over de premieverhoging.

Hierbij is het volgende van belang:

- Werkgever en werknemer betalen ieder de helft van de premie en dus ook ieder de helft van de premieverhoging.

- De pensioenpremie wordt berekend over een deel van het salaris. Over de eerste 16.411 van het jaarsalaris wordt geen pensioenpremie geheven.
- De verhoging van de premie geldt zowel voor de oude pensioenregeling (voor de mensen geboren voor 1-1-1950) als voor de nieuwe regeling (geboren vanaf 1-1-1950).

Verlaging VUT-premie
De besturen van het Bpf Kartonnage en van het VUT-fonds hebben de verhoging van de pensioenpremie besproken met FNV KIEM, CNV Vakmensen en de werkgeversvereniging Kartoflex. De conclusie was dat een verlaging van de VUT-premie mogelijk is. Hiermee wordt de verhoging van de pensioenpremie opgevangen. De VUT-premie in 2010 is 4,3%. Deze wordt met 1,8% verlaagd tot 2,5%.

Hierbij is het volgende van belang:

- De werknemer betaalt een groter deel van de VUT-premie dan de werkgever. Daarom zal de verlaging van de VUT-premie voor de werknemer groter zijn dan voor de werkgever.

- De VUT-premie wordt over het hele salaris berekend en niet over een deel van het salaris zoals bij de pensioenpremie. Daardoor is 1,8% VUT-premie gemiddeld hetzelfde als 3,05% pensioenpremie.
- De VUT loopt in 2015 af. In dat jaar gaat de laatste vutter met pensioen. Door de premieverlaging komen de VUT-uitkeringen niet in gevaar.

- De extra voorwaardelijke pensioentoezegging die in 2006 is afgesproken, zal gefinancierd worden uit een deel van de vrijvallende VUT-premie. Door de verlaging van de VUT-premie komt deze pensioentoezegging niet in gevaar.

Het pensioenfondsbestuur beslist over de pensioenpremie. Over de VUT-premie moeten de vakbonden en de werkgeversvereniging een besluit nemen omdat de premie in de cao is vastgelegd. De delegaties van FNV KIEM, CNV Vakmensen en werkgeversvereniging Kartoflex zijn het erover eens dat de VUT-premie in 2011 met 1,8% verlaagd wordt om de stijging van de pensioenpremie op te vangen.

Bezwaar
Leden van FNV KIEM die bewaar hebben tegen verlaging van de VUT-premie kunnen dit uiterlijk 24 december laten weten aan FNV KIEM-bestuurder Frans de Haan via f.de.haan@fnv-kiem.nl.