Topsporter Jan Ykema ambassadeur van Zeromix

21/12/2010 17:29

Zeromix BV

Oud-topsporter Jan Ykema is vanaf 2011 officieel ambassadeur van Zeromix, fabrikant van lood- en nikkelvrije kranen.

Ykema werd in de jaren '80 bekend als schaatser op het hoogste niveau. Toppunt van zijn carrière was het Olympische zilver dat hij in '88 won in Galgary. Na zijn schaatscarrière raakte hij verslaafd aan drugs. In 2005 stopte Ykema met gebruiken en besloot hij zijn lichaam op geen enkele manier meer te vervuilen. Hij is dan ook trots om ambassadeur te zijn van Zeromix. Dankzij Zeromix krijgen gebruikers geen lood meer in hun lichaam en voorkomen ze onnodige hersenschade.

Gouden samenwerking

Ykema omschrijft het ambassadeurschap als een gouden samenwerking. Jan Ykema: "In de vijftien jaar dat ik was verslaafd was, ben ik heel veel kwijt geraakt. Allereerst liep mijn relatie op de klippen, daarna mijn huis en mijn baan als makelaar. Toen ik in 2005 ging afkicken had ik dus werkelijk geen cent te makken en was ik afhankelijk van de bijstand. Sinds twee jaar verdien ik mijn salaris als schaatscoach maar ook dat dreigde ik te verliezen door bezuinigingen. Dankzij de sponsoring van Zeromix kan ik de jongens uit het team van APPM blijven voorzien van de beste 'brandstof' door ze heel veel informatie en tips te geven over de juiste voedingsstoffen. Om het niveau van de brandstof hoog te houden, zijn vervuilers zoals bestrijdingsmiddelen, kleurstoffen en giftige metalen natuurlijk niet welkom in een lichaam dat wil presteren. Door hen dit te leren, leid ik ze op tot gezonde, succesvolle sporters."

Gezondheid

Zowel Zeromix als Jan Ykema hebben gezondheid hoog in het vaandel staan. Ronald Kort, directeur van Zeromix: "Dankzij een uniek procedé is het nu mogelijk om volledig loodvrije kranen te produceren. Dit lijkt misschien een kleine vooruitgang maar het is een belangrijke stap naar de verbetering van de gezondheid. In de afgelopen jaren is lood al 'verbannen' uit bijvoorbeeld verf en benzine. Tot voor kort nam men aan dat het onmogelijk was om kranen zonder lood te produceren. Het is ons nu gelukt om dat toch te realiseren. Bij kranen van Zeromix krijgen gebruikers dus gegarandeerd 0,0% lood binnen als gevolg van de kraan."

Lezingen

Jan Ykema heeft een rijke geschiedenis met hoogtepunten en diepe dalen. Hij geeft daarom regelmatig lezingen over zijn geschiedenis als schaatser, verslaafde en over gezondheid en voeding. Ykema: "In mijn lezingen ga ik nu ook zeker het verhaal van Zeromix vertellen. Ik wil iedereen stimuleren om zo min mogelijk lood binnen te krijgen en dus ook zo min mogelijk kans te hebben op onder andere hersenschade door zware metalen. Uiteraard ga ik in lezingen naast loodvergiftiging ook dieper in op de rol van bijvoorbeeld aminozuren, koolhydraten, eiwitten en andere voedingsonderdelen. Kortom: een gezonde levensstijl met zo min mogelijk vervuiling van je lichaam."

http://www.zeromix.nl/