Rijksoverheid


Jaarverslag Staatsdeelnemingen 2009 openbaar

Nieuwsbericht | 21-12-2010

Vandaag heeft minister De Jager van Financiën het Jaarverslag 2009 Beheer Staatsdeelnemingen naar de Tweede Kamer gestuurd.

In het jaarverslag komen de vier sporen van het 'actief publiek aandeelhouderschap' aan bod, namelijk het toezien op de strategie van de staatsdeelnemingen, belangrijke investeringsbeslissingen, de vermogenspositie en het bezoldigingsbeleid voor bestuurders.

In het jaarverslag wordt ook teruggekeken op de belangrijkste ontwikkelingen in de portefeuille van staatsdeelnemingen in het boekjaar 2009. Voorbeelden hiervan zijn de verkoop van het belang in de Westerscheldetunnel, de overname van het Duitse Transpower door Tennet en de ontwikkelingen bij ABN AMRO.

Ondanks dat het accent ligt op het verslagjaar 2009, wordt ook kort ingegaan op de belangrijkste ontwikkelingen van 2010. In het oog springend in het afgelopen jaar waren de verkoop van NS-dochter Strukton en de overname van de Nederlandse Investeringsbank voor Ontwikkelingslanden (NIO).

Op het niveau van de individuele staatsdeelnemingen (34 in totaal) is in het jaarverslag een beknopte beschrijving opgenomen. Naast financiële kengetallen is ook het publiek belang van de onderneming toegelicht.

Documenten en publicaties

Jaarverslag beheer staatsdeelnemingen 2009

Jaarverslag | 21-12-2010 | Financiën

Verantwoordelijk ministerie


* Ministerie van Financiën