Ingezonden persbericht


Persbericht

December 2010

Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester brengt werkbezoek aan GGZ inGeest

Lea Bouwmeester, Tweede Kamerlid voor de PvdA en lid van de commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport, brengt op dinsdag 21 december een werkbezoek aan de Valeriuskliniek, een van de behandellocaties van GGZ inGeest. Max Stek, hoogleraar ouderenpsychiatrie en directeur behandelzaken nodigde haar uit voor een kennismaking met de theorie en praktijk van elektroconvulsietherapie (ECT). In dit bezoek wil GGZ inGeest het Tweede Kamerlid, dat zich eerder kritisch heeft uitgelaten over de toepassing van ECT, laten zien dat ECT de meest effectieve, medische behandeling tegen ernstige depressieve stoornissen is.

"De indicatiestelling en uitvoering van ECT moeten voldoen aan zeer strikte eisen en criteria. Als ik een ernstige depressie zou krijgen zou ik zeggen; laat die medicijnen maar zitten, ik wil meteen ECT. Het is de meest effectieve behandeling." benadrukt Stek die zelf ECT behandelingen geeft aan cliënten.

Het Tweede Kamerlid woont een ECT-behandeling bij en spreekt met Stek over de toepassing van ECT. Ook praat zij met enkele patiënten en behandelaren over hun ervaringen met ECT, het effect, de bijwerkingen en dwangbehandeling in noodsituaties. Jaarlijks worden door GGZ inGeest, in samenwerking met het VUmc, ruim 600 ECT behandelingen uitgevoerd.

----------