Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

dinsdag 21 december

Figurantenrollen in familiefilm Dolfje Weerwolfje op 3FM Serious Request veiling

Producent BosBros biedt twee figurantenrollen in de familiefilm Dolfje Weerwolfje aan op de 3FM Serious Request veiling. Zowel een jongen als een meisje in de leeftijdscategorie 6 tot 12 jaar krijgt de kans om de rol van klasgenoot van hoofdkarakter Dolfje of zijn broer Timmie te vervullen. De filmopnames vinden plaats in februari en maart 2011. Dolfje Weerwolfje is vanaf december 2011 in de bioscopen te zien. Voor de twee figurantenrollen kan tot en met 3 januari geboden worden via http://seriousrequest.3fm.nl/page/10_veiling. De opbrengst gaat naar kinderen die slachtoffer zijn geworden van de gevolgen van HIV en Aids.

Serious Request
Dit jaar zamelt 3FM Serious Request geld in voor het steunprogramma van het Rode Kruis aan de stille slachtoffers van de aidsproblematiek: kinderen. Kinderen die hun ouders hebben verloren aan aids en er helemaal alleen voor staan. Wereldwijd zijn er meer dan 15 miljoen kinderen die één of beide ouders hebben verloren aan deze ziekte. De 3FM-dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg zitten vanaf 18 december zes dagen opgesloten in het Glazen Huis te Eindhoven om samen met het Rode Kruis zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Film
De familiefilm Dolfje Weerwolfje is gebaseerd op de populaire boekenreeks van Paul van Loon. Dolfje Weerwolfje wordt geproduceerd door BosBros. Film-TV Productions (bekend van onder andere Abeltje, Minoes en Het Paard van Sinterklaas) in coproductie met de AVRO. Joram Lürsen regisseert de speelfilm. Hij was eerder verantwoordelijk voor de regie van Alles is Liefde (Gouden Kalf voor beste speelfilm) en In Oranje. Tamara Bos, bekend van Het Paard van Sinterklaas (Gouden Kalf voor beste scenario) en Minoes (Gouden Kalf voor beste speelfilm), heeft het scenario geschreven.

Synopsis
Dolfje is een vondeling, achtergelaten bij een lieve, maar vreemde familie. Op zijn zevende verjaardag gebeurt iets wonderbaarlijks. Dolfje krijgt overal pluizig wit haar, een staart en zelfs klauwtjes. Hij is veranderd in een Weerwolfje! 's Nachts beleeft hij spannende avonturen. Bij volle maan rent hij door de parken, steelt kippen en maakt de grootste pestkop van de school erg bang. Overdag lijkt hij normaal tot hij tijdens de gymles iedereen verslaat bij het touwklimmen. Zelfs de mooie Noura is onder de indruk. Maar Dolfje wil geen Weerwolfje zijn, hij is bang dat niemand nog van hem zal houden. Maar zo een belangrijk geheim bewaren is niet zo simpel. Per slot van rekening is het iedere maand een keer volle maan....

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht