Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Datum: 20 december 2010

Dinkelland zegt contract op met Dierentehuis Oost Twente

De gemeente Dinkelland heeft het contract met Dierentehuis Oost Twente in Oldenzaal opgezegd per 1 juli 2011. Het contract dat Dinkelland heeft met het dierentehuis is een prestatieovereenkomst over het opvangen van dieren uit Dinkelland.

Toelichting
Verantwoordelijk wethouder Annette Zwiep: "De reden dat wij het contract opzeggen is tweeledig. Ten eerste zijn de opvangkosten al bijna twee keer zo hoog als vorig jaar. Onderzoek in het afgelopen jaar wijst uit dat we mogelijk goedkoper uit zijn met de opvang elders.

Ten tweede voldoet het Dierentehuis niet meer aan gemaakte afspraken in de intentieovereenkomst van afgelopen zomer. In de intentieovereenkomst hebben we namelijk met elkaar afgesproken dat er sprake moet zijn van een goede verstandhouding met de buren. Dit loopt niet goed en zit ons niet lekker. De buren hebben zich met hun klachten ook al gemeld bij onze gemeenteraad.

Dit bij elkaar opgeteld, heeft ons doen besluiten om het contract op te zeggen. In het contract hebben wij een opzegtermijn van 2 maanden afgesproken. Maar dat vinden wij wel erg kort. Daarom nemen wij een termijn van 6 maanden in acht en zeggen we dus per 1 juli 2011 het contract op in plaats van 1 maart 2011.

Wij oriënteren ons momenteel op welke dierenopvang per 1 juli 2011 de dieren uit Dinkelland gaat opvangen."

Mededelingen voor de redactie:




Gemeente Dinkelland