Ingezonden persbericht


Persbericht

Diever, 15 december 2010

Drenthe Trail: meerdaagse trektochten te paard

Een uniek arrangement in Zuidwest Drenthe

Een aantal recreatiebedrijven in Zuidwest Drenthe heeft de handen ineen geslagen om een verzorgd arrangement voor paardenliefhebbers te maken, genaamd de Drenthe Trail. De trail biedt ruiters en menners faciliteiten voor een meerdaagse trektocht langs aantrekkelijke routes in het Drents Friese Wold en Dwingelderveld met goede overnachtingslocaties voor mens en paard.

Recreatieschap Drenthe en de gemeente Westerveld en De Wolden hebben de deelnemende bedrijven ondersteund om het arrangement samen te stellen. Zuidwest Drenthe fungeert als proefgebied. Het is de bedoeling het initiatief Drenthe-breed uit te rollen.

Het arrangement is een verzorgd pakket voor ruiters of menners en hun paarden. Deelnemers kunnen de trektocht rijden aan de hand van een duidelijke routebeschrijving. Op elke overnachtingslocatie is een goede accommodatie voor mens en paard geregeld. Over de bagage hoeft men zich niet te bekommeren: deze wordt dagelijks naar de volgende locatie gebracht. Ook is er gezorgd voor een ontbijt en lunchpakket voor onderweg. Voor de paarden is er weidegang en/of een box gereserveerd, inclusief (ruw)voer. De deelnemers moeten wel zelf zorgen voor een diner. Op of nabij de overnachtingslocaties zijn hier voldoende mogelijkheden voor.

De trektochten

De tochten beslaan een midweek van maandag tot en met vrijdag waarin drie dagen wordt gereden van locatie naar locatie. De routes variëren van 15 tot 25 km per dag. De eerste trektocht vindt plaats van 11 april t/m 15 april 2011 in het Drents Friese Wold met overnachtingslocaties in Zorgvlied of Wateren, Wapse en Diever. De tweede trektocht vindt plaats van 9 mei t/m 13 mei 2011 in het Dwingelderveld met overnachtingslocaties in Ruinen, Dwingeloo en Anholt.

Meer informatie en reserveren

Meer informatie over de trektochten is te vinden op drenthetrail.nl. Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar dus reserveer snel. U kunt reserveren via arrangementenbureau Grenzeloos en Zo, via email: info@grenzeloosenzo.nl of via T. 06-19633606.