Persbericht

ORTEC verlengt wereldwijde overeenkomst met NAVTEQ Omvat producten zoals NAVTEQ Transport(TM) en NAVTEQ Traffic Patterns™

Veldhoven - 21 december, 2010 - NAVTEQ, de toonaangevende leverancier van kaarten, verkeers- en locatiegegevens voor navigatie, locatiegebonden services en mobiele advertenties wereldwijd, heeft de relatie met ORTEC, specialist in geavanceerde planning en wagenparkoptimalisatie, verder verlengd. Het contract tussen de twee bedrijven loopt tot 2013 en omvat nu ook extra inhoud.

Producten zoals NAVTEQ Traffic Patterns en NAVTEQ Transport maken ook deel uit van de overeenkomst. Het laatstgenoemde product voorziet de transport en logistiek sector van nauwkeurige, specifiek voor trucks geschikte kenmerken en inhoud. Deze kunnen ingezet worden voor een scala aan applicaties, waaronder routeplanning, optimalisering van het wagenpark en navigatie.

NAVTEQ Traffic Patterns is een uitgebreide informatiedatabase die bestuurders voorziet van alle benodigde informatie om te beslissen wanneer en hoe zij gebieden met files kunnen vermijden en waarmee verwachte aankomsttijden veel beter kunnen worden ingeschat.

ORTEC, dat de Nederlandse Logistiek Prijs 2009 won voor haar bijdrage aan de verbetering van de efficiƫntie van logistieke processen met behulp van intelligente planningsoplossingen, maakt al tien jaar lang gebruik van de digitale kaartgegevens van NAVTEQ.

"We hadden wereldwijd gedetailleerde kaartgegevens nodig voor onze route- en planningssoftware, en NAVTEQ is een duidelijke marktleider op dit gebied," legt Theodoor Torn uit, productmanager bij ORTEC. "Het bedrijf blijft ook vandaag de dag zeer innovatief met nieuwe producten en we zijn van plan verder gebruik te maken van nieuwe technologie. Met name bedrijven die wagenparken beheren in stedelijke gebieden en gebieden met veel files zullen hiervan de voordelen ondervinden."

Meer dan 150.000 vrachtwagens in allerlei industrieƫn over de hele wereld vertrouwen op de routeoplossingen van ORTEC, onder andere op het gebied van verpakte consumentengoederen; olie, gas en chemicaliƫn; transport en logistiek; en zakelijke en openbare dienstverlening.

"ORTEC en NAVTEQ hebben als gezamenlijke doelstelling de ontwikkeling en realisatie van oplossingen die op het gebied van wagenparkbeheer een hogere mate van efficiƫntie en kostenbesparingen kunnen opleveren. ORTEC zal de wereldwijde gegevens van NAVTEQ blijven gebruiken in haar logistieke en optimalisatieoplossingen, en daarbij is vooral de implementatie van NAVTEQ Traffic Patterns iets waar wij naar uitkijken. Wij denken dat dit een belangrijke stap voorwaarts zal zijn," zo voegt Peter Beaumont toe, Customer Marketing Director Enterprise EMEA bij NAVTEQ.