Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort, 21 december 2010

REAAL NEDERLANDS FED CUP TEAM BEKEND

Met de REAAL Tennis Masters nog vers in het geheugen maakt Manon Bollegraf vandaag de samenstelling van het REAAL Nederlands Fed Cup Team 2011 bekend.

In februari vertrekt het Fed Cupteam bestaande uit Arantxa Rus, Michaëlla Krajicek, Kiki Bertens en Richel Hogenkamp naar Eilat in Israël. "Ik ben erg blij dat ik de beste spelers van Nederland heb kunnen selecteren en zij allen ook graag uitkomen voor Nederland", aldus Manon Bollegraf. "Kiki Bertens is met haar selectie beloond voor haar goede prestaties van het afgelopen jaar."

Het REAAL Nederlands Fed Cup Team speelt in de week van 2 tot en met 5 februari in Groep I van de Europees/Afrikaanse Zone. Naast Nederland nemen de volgende landen deel: Bulgarije, Denemarken, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Israël, Kroatië, Letland, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Wit-Rusland en Zwitserland. De loting voor de indeling van de poules vindt plaats op dinsdag 1 februari.

De winnaars van elke poule spelen op 5 februari een play-off om twee plaatsen voor het promotie/degradatieduel voor Wereldgroep II in april. De nummers 4 van elke poule spelen een play-off om twee degradatieplaatsen naar de Europees/Afrikaanse Zone Groep II.

De Fed Cup is het grootste damestennisevenement waar inmiddels 80 landen aan deelnemen.


----------