Zonnepanelen in Nederland: CompareMySolar.nl opent vergelijkingssite


AMSTERDAM, 20101221 -- Het initiatief van CompareMySolar maakt het aanschaffen van zonnepanelen goedkoper en effectiever voor particulieren. Er bestaan in Nederland reeds veel aanbieders van zonnepanelen die een totaalpakket (de aankoop van de panelen en omvormer inclusief het monteren) aanbieden, maar onderling zijn deze erg moeilijk te vergelijken. Op de site CompareMySolar.nl is het voor de klant mogelijk zelf een keuze te maken in panelen en installateur om zo tot de perfecte combinatie te komen voor zijn dak, voor een heldere prijs.

CompareMySolar Ltd. is een jonge, internationale internet startup opgezet door industrieel ontwerper Stefan Ruiter en strategieconsultant Gertjan van der Goot. Zij heeft als doel om de zonne-energiemarkt toegankelijker te maken door duidelijk de potentie van het eigen dak te laten zien en vervolgens helder te laten zien welke systemen en installateurs het best bij dit dak passen. Zij geven daarbij ook informatie over de ervaring van de installateur, garanties, certificaten en kwaliteitsnormen. Elke consument ontvangt gratis telefonisch advies van CompareMySolar voordat de offerte(s) worden aangevraagd bij de geselecteerde installateur(s).

De dienst is gratis voor consumenten, terwijl installateurs een commissie betalen voor elke verkochte installatie. De site biedt installateurs en verkopers een middel om zichzelf te positioneren op de markt d.m.v. hun ervaring, klanttevredenheid en kwaliteit van materialen. Door ook feedback van klanten te verwerken op de site kan een installateur of verkoper een goede online reputatie opbouwen. Op dit moment werkt men samen met zo'n 35 installateurs, dit aantal groeit snel.

De website is nu beschikbaar in Nederland www.CompareMySolar.nl, België www.CompareMySolar.be en Engeland www.CompareMySolar.co.uk.