Evergreen Solar verlengt materiaal & werkgarantie tot 10 jaar

Garantie verdubbelt bestaande 5-jaar garantie op ES-A en ES-E seriepanelen.

MARLBORO, Mass.--(BUSINESS WIRE)-- 20101221 --

Evergreen Solar, Inc. (NasdaqGM: ESLR), fabrikant van String Ribbon® zonnepanelen met zijn eigendoms silicoon wafer technologie, heeft vandaag aangekondigd dat het haar materiaal & werkgarantie op haar ES-A en ES-E zonnepanelen heeft verlengd tot 10 jaar. Deze nieuwe garantie verdubbelt de bestaande 5-jaar garantie. Deze geldt voor de eerste aankopen van eindgebruikers op of vanaf 1 januari 2011.

Deze garantieverlenging is het resultaat van een succesvol kwaliteitsverbeteringsprogramma dat Evergreen Solar meer dan twee jaar geleden voor het eerst heeft ingezet. Dit initiatief voor kwaliteitsverbetering integreert een designprogramma voor betrouwbaarheidsverbetering gericht op alle aspecten van onze productielevenscyclus door middel van het implementeren van een meer robuuste productveiligheid, betrouwbaarheidscontrole en programma´s voor kwaliteitsbeheer van de leverancier.

"Doordat wij ons houden aan onze merkbelofte om meer electriciteit leveren met minder impact op het milieu, onderzoekt ons productontwikkelingsteam op verenigbare wijze manieren om het eindproduct dat Evergreen Solar aan haar klanten levert, te verbeteren," zei Peter Rusch, Evergreen Solar's vice-president van globale verkoop. "Onze producten hebben op consistente wijze superieure prestatie op het terrein geleverd. Gecombineerd met ons verbeterd kwaliteitsverbeteringsprogramma, vertaalt dit zich in het ondersteunen van onze indrukwekkende kwaliteitsresultaten door middel van een duidelijk verbeterde productgarantie voor onze klanten."

Over Evergreen Solar, Inc.

Evergreen Solar, Inc. ontwikkelt, fabriceert en brengt String Ribbon® zonne-energieproducten op de markt waarbij het gebruik maakt van zijn eigendoms, silicoon wafertechnologie met lage kosten. De gepatenteerde waferproductietechnologie van het bedrijf maakt gebruik van veel minder polysilicoon dan bij de conventionele processen. De producten van Evergreen Solar leveren betrouwbare en milieuschone electrische energie voor residentiële en commerciële toepassingen wereldwijd. Voor meer informatie over het bedrijf, ga naar www.evergreensolar.com. Evergreen Solar® en String Ribbon® zijn geregistreerde handelsmerken van Evergreen Solar, Inc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Evergreen Solar, Inc.
Chris Lawson, 508-251-3214
Directeur Marketing Communications
clawson@evergreensolar.com
of
Media:
Elevate Communications
Jim Connelly, 617-861-3654
Account Supervisor

jconnelly@elevatecom.com

Ticker_symbol NASDAQ:ESLR