Lulu Wang te gast bij concert Henk Wieman


piano en strijkorkest, 21 december Fulcotheater IJsselstein

IJSSELSTEIN, 20101207 -- Het eerste gezamenlijke optreden van Henk Wieman en de bekende Chinese schrijfster Lulu Wang vindt plaats op 21 december 2010 in het Fulcotheater in IJsselstein. Henk Wieman, pianist en componist speelt zijn Modest Music zoals hij dat noemt, met het Belgisch Stijkorkest. Een aantal nieuwe composities zijn geïnspireerd op Azië.

Over de samenwerking zegt Lulu Wang: "Het is fascinerend om te zien én te horen hoe trefzeker een Nederlander de gevoelige snaar van een oosterling kan beroeren, terwijl de muziek zijn westerse karakter behoudt. Al ben ik een liefhebber van klassieke muziek, ik kan Henks creaties waarderen, omdat ze tevens als een tijdmachine fungeren. Het klassieke gaat geruisloos over in het lichte, het oude in het moderne." Dit is ook het thema van haar voordracht op het concert.

In het concert speelt Henk Wieman opnieuw samen met het Belgisch Strijkorkest onder leiding van de violiste Cristina Constantinescu. Leden van dit orkest spelen bij de Vlaamse Opera en het Orkest van de Night of the Proms.

Lulu Wang: Geboren in Beijing. Op achttienjarige leeftijd ging zij studeren aan de Universiteit van Peking, aan de Faculteit Engelse Taal, Linguïstiek en Letterkunde en op haar vijfentwintigste verhuisde zij naar Nederland. Haar debuutroman Het Lelietheater werd een enorm succes; alleen al in Nederland werden meer dan 800.000 boeken verkocht. Ze
kreeg er het Gouden Ezelsoor voor en werd bekroond met de Nonino Prijs. Haar negende Roman `Wilde Rozen' is in augustus 2010 uitgekomen. www.luluwang.nl

Henk Wieman: Begon al op 5-jarige leeftijd met pianolessen. Hij studeerde zowel aan het Utrechts Conservatorium (klassieke muziek) als aan het Conservatorium in Hilversum (lichte muziek Jazz). Vervolgens werkte hij als docent aan beide instituten. Vanaf zijn 16e jaar componeert Henk zijn eigen muziek.

Zijn derde en nieuwste CD "Sunrise" is op 1 december 2010 uitgekomen en wordt op het concert gepresenteerd. De muziek is behalve melancholisch tegelijk hoopvol en troostrijk, een unieke combinatie. De verbinding met het hart van de luisteraar komt als vanzelf tot stand. In 2006 en 2008 verschenen respectievelijk de CD's "Into your Heart" en "For You".

dinsdag 21 december 2010 om 20:30 uur, Fulcotheater - IJsselstein.





Ingezonden persbericht