Ingezonden persbericht


Persbericht
Natura Docet - Provinciaal Natuurhistorisch Museum Denekamp

Kerstvakantie in Natura Docet

* Uilenmaskers, braakbalpracticum en kindercollege 'Oertijd' 21 - 30 december 2010

Tijdens de Kerstvakantie 2010 is er voor jong en oud weer van alles te doen en te beleven in Museum Natura Docet in Denekamp. Vanwege de tentoonstelling 'Nachtbrakers' krijgen uilen extra aandacht en op verzoek van velen wordt er een middag Braakbalpracticum gehouden. Reserveren verplicht!

Dinsdag 21 en donderdag 23 december & dinsdag 28 en donderdag 30 december - 13.30 uur Natura Docet Kinderactiviteit

* Ontdek de wondere wereld van Natuurmuuseum Natura Docet door kijken en doen. In de eerste week is het thema 'uilen'. Kunnen uilen echt hun hoofd in een rondje draaien en wat spugen ze nou eigenlijk uit? Na de tentoonstelling Nachtbrakers gaan de kinderen (8-12 jaar) creatief aan de slag (uilenmaskers maken en schilderen). Naderhand kunnen ze de muizenspeurtocht doen. In de tweede week wordt er aandacht besteed aan hoe dieren de winter overleven. Is een sneeuwhaas altijd wit bijvoorbeeld? En verandert een parkietje in de kou ook van kleur? Na het dierenkijken in het museum gaan de kinderen de winter al knutselend te lijf. Graag reserveren - per middag is er ruimte voor 30 kinderen - via info@naturadocet.nl of telefonisch via 0541-351325. De kosten zijn ¤ 3,50 per kkind, incl. entree museum.

Woensdag 22 december - 13.30 uur
Braakballenpluizen - Practicumles voor (groot)ouder en kind
* Bij een tentoonstelling over uilen hoort een ppracticum Braakballenpluizen. Lekker peuteren met pincetjes in een balletje uilenbraaksel zodat je kan ontdekken wat hij of zij gegeten heeft. Was het een muis, een pad of een ander beest van bos en veld? Eric Mulder legt precies uit wat er moet gebeuren en wat u tegen kunt komen. Iedereen vanaf 10 jaar kan meedoen, bijvoorbeeld samen met een (groot)ouder. Omdat er veel belangstelling wordt verwacht moet voor de braakballenles worden gereserveerd via info@naturadocet.nl of telefonisch via 0541-351325. Bij grote interesse wordt er een tweede practicum op dezelfde dag gegeven. Kosten entree en 1 euro extra.

Woensdag 29 december - 13.30 uur
Kerstmis Kindercollege door Dr. Eric Mulder over Biodiversiteit in de oertijd.
* Waren er vroeger, vroeger, vroeger veel meer dierrsoorten dan nu of juist minder? Waar lag dat dan aan? Had je toen ook planten en dieren en vissen in de zee? Waren die hetzelfde als nu of misschien veel groter, zoals reuzellibellen en reuzenbomen en reuzedinobeesten? En, waarom zijn ze er nu niet meer? Een kleine klimaatsverandering, of misschien wel ... crisis? Dr. Eric Mulder weet het antwoord. Omdat we verwachten dat er veel interesse is voor het jaarlijkse Kerstmis Kindercollege is het noodzakelijk te reserveren. Dat kan via info@naturadocet.nl en telefonisch via 0541-351325. De Kosten entree en een euro extra. Bij grote belangstelling wordt er een extra college op dezelfde dag gegeven.

Even op een rijtje:

Dinsdag 21 en donderdag 23 december / dinsdag 28 en donderdag 30 december
* Natura Docet Kinderacctiviteit

Woensdag 22 december

* Braaakballenpluizen - Practicumles voor (groot)ouder en kindd

Woensdag 29 december - 13.30 uur

* KKerstmis Kindercollege door Dr. Eric Mulder over Biodiversiteit in de oertijd

Voor alle dagen geldt:
aanvang: 13.30 uur in de hal van het museum reserveren: via info@naturadocet.nl of 0541 - 351 325 kosten: entree + 1 euro

EXTRA: Tentoonstelling: Nachtbrakers; alles over uilen Nog te zien tot en met 27 februari 2011!

Uilen zijn vogels die fascineren. Het zijn nachtdieren die in het donker feilloos hun weg vinden en ijzingwekkende kreten kunnen slaken als je net aan het inslapen bent. Een diergroep die een plaats op een podium verdient. Nog tot en met 27 februari is in het Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet in Denekamp de tentoonstelling 'Nachtbrakers: alles over uilen' te zien. Oog in oog staan met een kerkuil en digitaal braakballen pluizen - allemaal mogelijk bij ... Nachtbrtbrakers!

Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet
Oldenzaalsestraat 39 - 7591 GL Denekamp
0541-35 13 25 / info@naturadocet.nl/ www.naturadocet.nl

Openingstijden
maandag - vrijdag 10-17 uur / zaterdagg en zondag 11-17 uur gesloten op 25 & 31 december, 1 januari

Entree
Normaal:
Volwassenen ¤ 55
4-15 jaar ¤ 2,50
Museumkaart gratis


---