Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 16 december 2010

NedPhO Winterconcert brengt mensen samen in Concertgebouw

Na het succes van vorig jaar organiseert NedPhO GO! samen met Coalitie Erbij dit jaar opnieuw in het Concertgebouw een feestelijk Winterconcert. Op dinsdag 21 december 2010 om 15.00 uur speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van Marc Soustrot en met medewerking van trompettist Gábor Boldoczki werken van Richard Strauss, Johann Strauss jr, Arban en Hummel.

Het concert biedt mensen waarvoor een bezoek aan het Concertgebouw niet vanzelfsprekend is een mooie ervaring tijdens de kerstperiode. De bezoekers van het Winterconcert zijn onder meer mensen die uitgenodigd zijn door organisaties als De Zonnebloem, Humanitas, Sensoor, de chronisch zieken- en gehandicaptenraad en 4hetleven. Samenwerkingspartner Coalitie Erbij is een nationale coalitie die zich inzet om eenzaamheid te bestrijden.

Na afloop van het concert kunnen de bezoekers de musici ontmoeten in de foyers van het Concertgebouw. Het initiatief sluit aan bij de missie van NedPhO GO! om klassieke muziek toegankelijk te maken voor iedereen en met muziek mensen samen te brengen.

Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Marc Soustrot, m.m.v. Gábor Boldoczki, trompet Dinsdag 21 december, 15.00 uur
Concertgebouw, Amsterdam