Gemeente Enschede

SBS 6 Kerstparade in Enschedese binnenstad

Advies; kom niet met de auto naar Enschede

De SBS 6 Kerstparade vindt op dindag 21 december vanaf 16.30 uur plaats in de binnenstad van Enschede. Een unieke ervaring voor zowel inwoners als bezoekers van Enschede. Bezoekers voor de kerstparade kunnen de karavaan langs de gehele route van 2,6 kilometer bewonderen. Ook na de parade kunnen mensen de praalwagens nog bewonderen van 19.30 tot 20.30 uur op het Van Heekplein. De winkels in de binnenstad zijn geopend tot 22.00 uur en geplande warenmarkt gaat door tot 20.00 uur. Bezoekers van de SBS 6 Kerstparade wordt geadviseerd zich warm te kleden. Vanwege de te verwachten drukte in de binnenstad en op toegangswegen is het advies gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Tijdens de sprookjesachtige Kerstparade zijn veertien scènes te bewonderen met daarin elf praalwagens, 200 figuranten, levende animatiepoppen, bekende SBS 6 gezichten en dansers. Een reclamekaravaan gaat vooraf aan de 350 meter lange parade, die 2,6 kilometer aflegt door de sfeervol verlichte binnenstad van Enschede. De gemeente, politie, Enschede Promotie en de binnenstadsondernemers houden er rekening mee dat de parade veel bezoekers naar de binnenstad trekt. Er worden voorzieningen getroffen om ervoor te zorgen dat de feestelijkheden veilig en plezierig verlopen. Op diverse plaatsen worden drank- en eetkramen geplaatst.

Programma 21 december

De kerstparade start om 16.30 uur vanaf het Van Heekplein door de binnenstad van Enschede. De route is vervolgens: Zuiderhagen, Pijpenstraat, Korte Haaksbergerstraat, Marktstraat, Haverstraatpassage, Langestraat, Kalanderstraat, Van Heekplein, Van Loenshof, Langestraat, Oude Markt, Noorderhagen, De Heurne, Kalanderstraat en rond 19.00 uur wordt de karavaan verwacht op het Van Heekplein.

Prominente SBS 6 gezichten

In de praalwagens en rondom het programma is ook een aantal bekende SBS 6 gezichten dat meewerkt aan de kerstparade. Voor zover bekend zijn dat onder voorbehoud Piet Paulusma, Beau van Ervens Dorens en Tooske Ragas.

Parkeerproblemen te verwachten

In verband met te verwachten verkeersdrukte geldt op 21 december het advies om niet met de auto te reizen. Het aantal parkeerplaatsen in de stad, langs de wegen, op parkeerterreinen en in de garages is naar verwachting niet voldoende. Er worden 30 verkeersregelaars ingezet om de toestroom aan bezoekers te reguleren. Extra pendelbussen rijden vanaf PR-terrein Zuiderval, Westerval en het Diekmanterrein. Op het Willem Wilminkplein en de busstop zijn extra fietsparkeerplaatsen beschikbaar.

Openbaar vervoer

Connexxion rijdt in Enschede op deze dag volgens de normale dienstregeling in plaats van de vakantiedienstregeling. Deze dienstregeling geldt ook van en naar de steden Hengelo, Oldenzaal, Overdinkel en Denekamp. De NS zet extra treinstellen in.

Toegang tot stadserf

Er is een zeer beperkte mogelijkheid vanaf 11.00 uur tot toegang van het stadserf. Bewoners, ondernemers en (toe)leveranciers zijn hiervan inmiddels op de hoogte gesteld.

Kinderen gevraagd om mee te lopen in parade voor Cliniclowns

Voor zowel SBS 6 als Stichting CliniClowns Nederland is december een belangrijke maand. Het is bij uitstek de maand van `goed doen'. Meerdere clowns en collectanten lopen mee tijdens deze grote parade en roepen bezoekers in Enschede op een `lach' te doneren. Een aantal Enschedese schoolkinderen en hun ouders doen als collectant mee en zetten zich- geheel in de kerstgedachte- in voor zieke en gehandicapte kinderen in Nederland. Wil je als kind ook de unieke ervaring meemaken om mee te lopen tijdens de parade en te collecteren meld je dan aan! Geef je naam en leeftijd door. De eerste 150 kinderen mogen meelopen in de SBS 6 Kerstparade! Ouders van kinderen kunnen zich opgeven bij Danielle Metselaar van de CliniClowns (D.Metselaar@cliniclowns.nl).

Twitter

Ook wordt via Twitter de hashtag #kerstparade gebruikt om berichten te delen.

Winterwonderland

Op de dag van de kerstparade is de schaatsbaan geopend tot 15.30 uur.