Politie Gelderland-Zuid

Twee overvallen dinsdag in Opsporing Verzocht

Culemborg, 19-12-2010 o In het programma Opsporing Verzocht zal aanstaande dinsdag, 21 december, aandacht worden besteed aan twee overvallen die de afgelopen tijd in Culemborg hebben plaatsgevonden.

Op zaterdagavond 26 juni werd een ouder echtpaar in hun woning aan de Honddijk overvallen door twee mannen. Tegen de bejaarde bewoner werd daarbij veel geweld gebruikt. Ook is hij met een vuurwapen beschoten. Van deze overval is de afgelopen week een reconstructie gemaakt die in Opsporing Verzocht te zien zal zijn.

Op vrijdag 17 september vond een overval plaats op de winkel van Bakkerij van der Meijs aan het Koopmansgildeplein. Daarbij zijn een medewerkster en een klant met een mes bedreigd. Van deze overvaller zijn duidelijke bewakingbeelden te zien in het programma. Voor beide overvallen geldt dat de politie nog steeds op zoek is naar getuigen en naar mensen die informatie hebben die de politie verder kan helpen. Het gaat in beide gevallen dan ook waarschijnlijk om daders uit Culemborg of directe omgeving.

Het programma Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond uitgezonden om 21.10 uur op Nederland 1. De herhaling is op woensdag 22 december om 11.10 uur op Nederland 2.
(03)

Laatst gewijzigd 19-12-2010 12:09 | © Regio Gelderland-Zuid |