Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 21 december 2010

Kinden van de zon genomineerd voor AVRO Toneel Publieksprijs

In Kinderen van de zon van Toneelgroep Amsterdam zien we hoe de personages worstelen met hun idealen. Een wetenschapper wiens experimenten maar niet willen lukken, liefdes die niet beantwoord worden, niets lijkt hen mee te zitten. Een saaie voorstelling waarin zware universele thema's centraal staan? Nee, oordeelde het publiek en nomineerde Kinderen van de zon voor de AVRO Toneel Publieksprijs.

De AVRO Toneel Publieksprijs
Het publiek bepaalt wie de winnaar wordt van de AVRO Toneel Publieksprijs 2011. Via www.avrotoneelpublieksprijs.nl kan het publiek online stemmen op de genomineerde voorstellingen. Op speciale stemavonden (twee per voorstelling) in het land geeft het publiek de deelnemende voorstellingen een cijfer tussen de 1 en 10. Per voorstelling vinden twee stemavonden plaats. Waardeert het publiek een voorstelling met een 8,1 of hoger, dan is deze genomineerd. Na de nominatie volgt een tweede, online stemronde. De gemiddeld hoogst gewaardeerde voorstelling wint de AVRO Toneel Publieksprijs 2011. De winnaar ontvangt een geldprijs en een promotiemateriaalpakket. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater zondag 11 september in de Stadsschouwburg Amsterdam. De productie Oog om Oog won de AVRO Toneel Publieksprijs 2010.

Over de voorstelling
In Kinderen van de zon krijgen we een kijkje in het leven van de wetenschapper Pavel Protassov, die samen woont met zijn vaak afwezige vrouw Jelena en getraumatiseerde zus Lisa. Pavel wordt bemind door een andere vrouw, Jelena houdt van een andere man en ook voor Lisa is er een man die haar voor zich wil winnen. Van begin tot eind is er spanning over hoe deze verhoudingen zullen eindigen. Wie kiest voor wie? Het prachtige acteerwerk van onder andere Halina Reijn (Lisa) en Jacob Derwig (Pavel) en een grote dosis humor zorgen dat dit stuk verrast. De cast bestaat uit Elsie de Brauw, Jacob Derwig, Chico Kenzari, Hilde Van Mieghem, Wim Opbrouck, Frieda Pittoors, Halina Reijn, Thomas Ryckewaert, Gijs Scholten van Aschat en Lien Wildemeersch.