Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ATPI SLUIT WERELDWIJD CONTRACT MET CONFERMA

SCHIPHOL-RIJK, 21 december 2010 - ATPI, moedermaatschappij van ATP Corporate Travel in Nederland, sluit een wereldwijde samenwerkingsovereenkomst met Conferma voor het gebruik van haar hotelboekings-, betalings- en afhandelingstechnologie. ATPI gebruikt Conferma momenteel al in het Verenigd Koninkrijk. Nu komt daar in eerste instantie Nederland bij, gevolgd door de Scandinavische en andere Europese landen.

Onderdeel van de overeenkomst is het gebruik van Conferma's Hotel Booker. Een onafhankelijk, intuïtief te gebruiken platform voor het boeken van hotelkamers. Daarmee kan ATPI nog beter aan de wensen en eisen van haar klanten voldoen. In één portal zijn de GDS-tarieven, non GDS-tarieven en budgettarieven van wereldwijd meer dan 150.000 hotels te zien. De tool komt beschikbaar voor de corporate travel consultants van ATPI. Het systeem is volledig compatibel met de PNR-database en het ATPI-backofficesysteem, zodat het niet nodig is om gegevens te kopiëren of een tweede keer in te voeren. Geautomatiseerde bevestigingen vervangen kostbare handmatige processen, zoals faxen e-mailen en telefoneren.

ATPI introduceert in zijn internationale kantoren ook de betalings- en afhandelingstechnologie van Conferma. Zodra een nieuwe boeking gereed is, maakt Conferma in samenwerking met haar betaalpartners een virtueel kaartnummer aan. Met dat nummer kunnen zakenreisbureaus het hotel betalen en de volledige financiële afwikkeling regelen. Bovendien levert Conferma accurate en doeltreffende informatie over onder meer de dag waarop de boeking is gemaakt, de verblijfsdata en de betaaldatum. Daarmee is een volledige audit mogelijk, die ook details als de specifieke kostenplaats van de klant aangeeft.

Willem Starink, ATPI Divisional Managing Director in Nederland en België, over de overeenkomst: 'De boekings- en betaaltechnologie van Conferma geeft ons volledig inzicht in alle tussenliggende stappen. Daarmee zouden betalingsgeschillen tot het verleden moeten behoren. Ook kunnen we gemakkelijker en sneller het vaak arbeidsintensieve hotel bill-back proces uitvoeren. Onze medewerkers krijgen hierdoor meer tijd om zich te richten op de service en toegevoegde waarde richting de klant.'

Simon Barker, CEO van Conferma: 'We zijn zeer tevreden dat we deze wereldwijde overeenkomst met ATPI hebben gesloten. Met onze technologie kunnen zakenreisbureaus namens hun klanten met Mastercard, Visa of American Express betalen, zodat zij zelf een stuk minder financieel risico lopen.'


- Einde bericht -

Noot voor de redactie,