Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Brochure met objectieve informatie over dierproeven Dierproeven. Zo doen ze dat!

HAARLEM, 21 DECEMBER 2010 - De Stichting Informatie Dierproeven (SID) komt met een nieuwe uitgave van de brochure Dierproeven. Zo doen ze dat! De brochure is de publieksversie van Zodoende 2009, het jaarverslag over dierproeven en proefdieren, opgesteld door de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA).

Eerder al 'vertaalde' de SID Zodoende 2008. Vooral jongeren blijken behoefte te hebben aan de brochure. Zij kunnen deze kosteloos aanvragen via de website www.informatiedierproeven.nl. De afgelopen maanden verspreidden we bijna tienduizend exemplaren. Beide uitgaven kwamen tot stand dankzij financiële steun van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Objectief en integer
De SID streeft sinds haar oprichting in 2004 naar het beschikbaar maken van objectieve en integere informatie over dierproeven voor een breed publiek. Voor de ontwikkeling van de brochure heeft de SID samen met diverse partijen uit het proefdierkundig veld de redactie gevoerd. Het resultaat is een brochure die niet pro en niet contra is en geen halve waarheden bevat. Het is een vertaling van Zodoende 2009, het jaarverslag over dierproeven en proefdieren opgesteld door de nVWA. Een uitneembare poster vormt de omslag van de brochure. Deze helpt de lezer bij het vormen van een mening over dierproeven.

Interactieve games
Online is de SID te vinden via www.informatiedierproeven.nl. Medio 2010 is deze website volledig vernieuwd. Naast de belangrijkste feiten en cijfers over dierproeven en proefdieren in Nederland, bevat de website diverse interactieve games. Zo is er een medicijnspel, waar bezoekers ontdekken welke fasen een medicijn doorloopt voordat het op de markt komt. Ook is er een dierproefquiz en een tijdbalk met de mijlpalen die met behulp van dierproeven zijn gerealiseerd.

De brochure Dierproeven. Zo doen ze dat! is gemaakt van FSC-papier en CO2-vrij gedrukt.


---