Gemeente Hattem

Informatierubriek

COMMISSIEVERGADERING Op maandag 10 januari komt de brede raadscommissie in een openbare vergadering bijeen in de raadzaal van het stadhuis. De vergadering begint om 20.00 uur. De agenda is als volgt:
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Opening: Vaststellen van de agenda. Mededelingen. Vaststellen verslag van de commissievergadering van 22 november 2010. Spreekrecht voor de burgers. Gelegenheid tot het stellen van vragen door commissieleden. Risicoprofiel VNOG en Brandweercluster Veluwe Noord. Nieuwbouw kleedacccommodatie s.v. Hatto-Heim. Stichting Willem Greevefonds. Jaarverslag en financieel verslag over 2009. Sluiting. hattem.nl) of telefonisch (038-443 16 16). Bij de aanmelding moet u naam, adres, telefoonnummer en het te bespreken onderwerp vermelden. Graag aanmelden op de dag van de vergadering voor 16.00 uur, maar uiterlijk vijf minuten voor aanvang van de vergadering persoonlijk bij de griffier. Indien u gebruik maakt van het spreekrecht kunt u een kopie van uw betoog bij de griffie inleveren. Uw betoog zal dan bij het verslag van de vergadering worden gevoegd.

BOUWEN AANGEVRAAGDE VERGUNNINGEN Omgevingsvergunning is aangevraagd voor de activiteit:
1. monumenten: het vervangen van een sprinklerinstallatie, Markt 2, ingekomen 29 november 2010. 2. kappen: het kappen van 1 boom, Prins Bernardlaan 4, ingekomen op 8 december 2010. VERLEENDE VERGUNNINGEN Omgevingsvergunning is verleend voor de activiteit: - bouwen en slopen: het vervangen van een zend- en ontvangstantenne, Dandelsweg 2 (VZ 09-12-2010). - bouwen: het gedeeltelijk veranderen van een woning, Tulpstraat 13 in plaats van Tulpstraat 23. Dit betreft een rectificatie. (VZ 24-11-2010). - bouwen: het oprichten van een opslaggebouw aan een hoofdgebouw, 3e Industrieweg 7 (VZ 14-12-2010). - Kappen: Veldweg 29, 2 bomen december 2010. Bezwaarschrift indienen Personen die door het besluit rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, kunnen daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na bekendmaking (VZ) een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In geval van onverwijlde spoed kan de Vo orzieningenrechter van de Rechtbank te Zutphen, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen, bij afzonderlijk schrijven verzocht worden een voorlopige voorziening te treffen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

RADIO HATTEM De vergaderingen van de raad en de brede raadscommissie zijn maandagavond live te volgen via Radio Hattem. De uitzending begint om 20.00 uur en duurt tot aan het einde van de vergaderingen. Radio Hattem is te ontvangen via de kabel op 98.5 FM en via de ether op 106.1 FM. Herhaling op donderdag vanaf 10.00 uur. SPREEKUUR RAADSFRACTIES Heeft u vragen, wilt u iets kwijt of wilt u zo maar eens kennismaken met een van de raadsleden? U kunt op een vaste plek en op een vast moment met de fractieleden van de gemeenteraad van gedachten wisselen. Op 10 januari kunt u van 19.30 uur tot 19.55 uur terecht in de vier spreekkamers in het `straatje' van het stadhuis voor een goed gesprek met de fractieleden. U bent van harte welkom! APV-VERGUNNINGEN Vergunning is verleend voor:
- het innemen van een standplaats op het terras voor het pand aan de Kerkstraat 4a op donderdag 30 december 2010, van 08.00 tot 15.00 uur, en op vrijdag 31 december 2010, van 05.00 tot 16.00 uur voor het bakken en verkopen van oliebollen, aan Bakkerij Blom (VZ 15 december 2010). Bezwaarschrift indienen Personen die door het besluit rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, kunnen daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college c.q. de burgemeester. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In geval van onverwijlde spoed kan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Zutphen, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen, bij afzonderlijk schrijven verzocht worden een voorlopige voorziening te treffen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

De agenda en bijbehorende stukken liggen ter inzage in het stadhuis en de bibliotheek. U kunt ze ook vinden op de website van de gemeente Hattem (Organisatie & bestuur).

AANSLUITENDE RAADSVERGADERING Op maandag 24 januari komt de raad in een openbare vergadering bijeen in de raadzaal van het stadhuis. De vergadering begint aansluitend op de commissievergadering. Deze raadsvergadering betreft een zgn. `hamerraad'. Dat houdt in dat enkel raadsvoorstellen worden behandeld waarover de commissie in de voorafgaande vergadering van 10 januari unaniem heeft besloten dat deze als hamerstuk in de aansluitende raadsvergadering kunnen worden afgehandeld. SPREEKRECHT BURGERS Tijdens de vergadering van de brede raadscommissie en de raad kunt u inspreken. De spelregels zijn als volgt: - de totaal beschikbare spreektijd bedraagt maximaal dertig minuten; - iedere spreker mag maximaal vijf minuten spreken; - in de brede commissie mag gesproken worden over onderwerpen die al dan niet op de agenda staan; - in de raadvergadering is het spreekrecht beperkt tot onderwerpen die op de agenda staan. U kunt niet inspreken over onderwerpen waarover u tijdens de commissieverg adering al heeft ingesproken, tenzij er na de commissievergadering nieuwe feiten of gewijzigde omstandigheden aan het licht zijn gekomen. Wilt u gebruik maken van uw spreekrecht, dan dient u dit voor aanvang te melden bij de griffier. Dit kan via e-mail (griffie@

AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREIDE PROCEDURE) Het college maakt ingevolge art. 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bekend, dat een verzoek is ingekomen om een vergunning voor de activiteit: "het in enig opzicht wijzigen van een beschermd monument" van het in het rijksmonumentenregister voorkomende pand Markt 2. De wijziging heeft betrekking op het aanpassen van de sprinklerinstallatie in de kerktoren. De ontwerpbeschikking ligt met ingang van 23 december 2010 tot 3 februari 2011 bij de receptie van cluster Vergunningverlening & Handhaving (V&H) op het stadhuis ter inzage. Een ieder die bedenkingen heeft tegen het verlenen van de vergunning

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente Hattem, telefoon 038 - 443 16 16 of kom langs op het stadhuis, Markt 1. Het stadhuis is open op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 12.30 uur. Op woensdag is het stadhuis ook geopend van 13.30 tot 17.00 uur en loket Burgerzaken tot 19.00 uur.

Gemeente Hattem
wordt in de gelegenheid gesteld hun zienswijzen omtrent het voornemen, gedurende de voornoemde termijn van terinzagelegging, naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren te brengen. Schriftelijk moet dit geschieden bij het college van burgemeester en wethouders. Mondelinge zienswijzen kunnen persoonlijk tijdens openstelling van cluster V&H worden doorgegeven.

GEWIJZIGDE AFVALINZAMELING EN OPENINGSTIJDEN ROVA TIJDENS DE FEESTDAGEN In verband met de feestdagen zijn er enkele wijzigingen in de openingstijden van het afvalbrengstation van ROVA aan de Rijnlandstraat 2 in Zwolle. Dit betekent dat u rekening moet houden met gewijzigde openingstijden als u afval wilt brengen. Gewijzigde openingstijden afvalbrengstation ROVA Zwolle: Vrijdag 24 december 16.00 uur (eerder gesloten) Zaterdag 25 december gesloten Vrijdag 31 december 16.00 uur (eerder gesloten) Zaterdag 1 januari gesloten Meer informatie over het aanbieden van uw afval vindt u in de afvalwijzer of op de website van ROVA, www.rova.nl. Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de klantenservice van ROVA, telefoonnummer (038)-427 37 77 of via e-mail klantenservice@rova.nl.


2. Breng deze 3 januari 2011 tussen 16.00 uur en 19.00 uur naar de ingang van het stadhuis aan de Markt 1; 3. Ontvang de beste wensen voor het nieuwe jaar en als blijk van waardering 1,- per volle vuilniszak vuurwerkresten. Uiteraard staat de koffie en limonade klaar en horen we graag uw mening over deze actie en tips voor volgend jaar. Maatregelen in Hattem Vuurwerk afsteken mag in onze gemeente alleen op oudejaarsdag vanaf 10.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur. Daarbuiten is het niet toegestaan. De boete hiervoor bedraagt 60,- of een werkstraf via bureau Halt voor jongeren onder de 18 jaar. In de laatste dagen van december zullen de prullenbakken in de binnenstad worden verwijderd, welke begin januari weer worden teruggehangen. Op nieuwjaarsdag rijdt er vanaf 06.30 uur een veegwagen om de binnenstad en de schoolpleinen schoon te maken. Heeft u vragen of opmerkingen over de jaarwisseling, neemt u dan contact op met het servicecentrum (038)-443 16 16.

SLUITING STADHUIS Op 24 en 31 december 2010 is het stadhuis vanaf 12.30 uur voor het publiek gesloten. Op maandag 3 januari 2011 is het stadhuis vanaf 10.00 geopend. BEREIKBAARHEID LOKET WERK, INKOMEN, ZORG EN WELZIJN Vanwege werkzaamheden is het loket Werk, Inkomen, Zorg en Welzijn (WIZW) de komende drie weken (tot de nieuwjaarswisseling) moeilijker bereikbaar. Onze voorkeur gaat in deze periode uit naar een telefonische afhandeling van uw vraag of verzoek. Wanneer u toch besluit langs te komen, zult u enig hinder ondervinden van de werkzaamheden. Wij hopen op uw begrip. Het loket WIZW is te bereiken op tel.nr. (038)-443 16 16.

EXPOSITIE STADHUIS
Van 20 december t/m 28 januari 2011 exposeert Herma Borsboom op het stadhuis. Herma Borsboom, kunstenares uit Hoonhorst, werkt na diverse schildercursussen en workshops graag met kleur in vrije composities. Soms abstract maar veelal figuratief. Altijd met een gedrevenheid en de wil om het idee tot een eigen creatie te maken. De schilderijen kenmerken zich door warme kleuren, die in goede harmonie samengebracht worden. Haar schilderijen laten de toeschouwer mijmeren over kleurvakken die soms verrassend tot een totaal worden. Herma schildert vanuit een spel waarin het experiment niet wordt geschuwd. Fantasievol realistisch met af en toe een forse uitstap naar abstractie.

VUURWERKAFVAL VERZAMELEN Het opruimen van vuurwerkafval is belangrijk voor het verminderen van het aantal slachtoffers. Steekt u vuurwerk af? Ruim de restanten dan zelf weer op. Wacht daar niet te lang mee. Doe dat bij voorkeur direct na het afsteken. Veel kinderen stropen op nieuwjaarsdag de straten af op zoek naar niet afgestoken vuurwerk. Dit vuurwerkafval is echter gevaarlijk. Help mee ongelukken te voorkomen. U maakt het onschadelijk door het in water onder te dompelen. Dan kan het niet meer ontploffen en kunt u het met het huisvuil meegeven. Opgeruimd, wel zo veilig! Hoe eerder de straat schoon is, hoe eerder de kinderen weer veilig kunnen spelen. Door te zorgen voor een schone straat, wordt de kans op een gelukkig nieuwjaar een stuk groter. Daarom willen we opgeruimd beginnen en vragen we uw medewerking! Meedoen is eenvoudig: 1. Veeg een flinke hoop vuurwerkresten bijeen, minimaal één grote vuilniszak vol;

OPHALEN KERSTBOMEN Door de buitendienst van de gemeente Hattem worden op maandag 10 januari 2010 afgedankte kerstbomen huis-aanhuis opgehaald. Wilt u de kerstbomen voor 08.00 uur goed zichtbaar aan de openbare weg neerleggen? Er worden alleen kerstbomen ingezameld die zijn ontdaan van plastic pot en versierselen.

NIEUWJAARSRECEPTIE Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hattem in het stadhuis op maandag 3 januari 2011. De receptie begint om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 21.30 uur. Graag maken wij bij deze van de gelegenheid gebruik om u prettige feestdagen en het allerbeste te wensen voor 2011!

Winnaars ontwerpwedstrijd Veluwelijn: van Heemstraschool.

Centrum Jeugd en gezin...Kijk op www.hattem.nl

---- --