Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Amersfoort, 21 december 2010
Nummer: 29

Bewoners Vathorst tevreden over beheer van de wijk

Bewoners van Vathorst geven aan tevreden te zijn over het beheer van de wijk. Dit blijkt uit een onderzoek dat Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) recent liet uitvoeren. Bijna negentig procent van de ondervraagde mensen geeft het beheer en onderhoud van de wijk een voldoende.

In oktober 2010 vond voor de derde keer een bewonerstevredenheidsonderzoek plaats over de kwaliteit van het beheer en onderhoud in de wijk. De respondenten gaven het beheer en onderhoud een dikke voldoende. Een mooi resultaat voor een wijk in aanbouw, maar ook een stimulans om actief te blijven werken aan een mooie wijk. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat het aantal meldingen van bewoners afneemt, ondanks de toename van het aantal woningen. Verder is de tevredenheid over de afhandeling van de meldingen, ten opzichte van 2009, toegenomen.

Het beheer en onderhoud in Vathorst vindt plaats in opdracht van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst. Naast het technisch beheer worden ook allerlei meldingen afgehandeld en bewonersproblemen opgelost. Het is de doelstelling van OBV om dit zo goed mogelijk te doen, zodat de inwoners van Vathorst maximaal tevreden zijn over hun woonomgeving. In de afgelopen drie jaar is de tevredenheid ieder jaar gegroeid.



Gemeente Amersfoort