Gemeente Maastricht

Nieuwe website maastricht-bereikbaar.nl met actuele parkeerinformatie online

21 december 2010

Actuele parkeerinformatie maakt slim reizen makkelijker voor bezoekers van de stad

Sinds kort staat er op de website maastricht-bereikbaar.nl actuele parkeerinformatie uit het Parkeerroute Informatie Systeem (PRIS). Bezoekers van de stad kunnen, niet alleen op de borden langs de weg, maar ook via maastricht-bereikbaar.nl, zien waar vrije parkeerplaatsen zijn. Bovendien geeft de website aan of parkeerfaciliteiten vol of leeglopen (trend). Op de website staat niet alleen relevante informatie voor de automobilist maar ook voor fietsers, bus en trein reizigers en vrachtvervoerders. Met deze nieuwe parkeerinformatie kunnen bezoekers, voordat ze aan de reis beginnen, goed geïnformeerd beslissen wanneer en met welk vervoer ze naar de stad reizen.

Primeur voor Maastricht Gemeente Maastricht en Q-Park, partners van Maastricht-Bereikbaar, ontwikkelden een platform om actueleparkeerinformatie te ontsluiten. In Maastricht wordt het platform als eerste gebruikt om bezoekers van de stad actuele parkeerinformatie te tonen via de website en het Parkeerroute Informatie Systeem (PRIS).

Website Sinds 1 november is de website vernieuwd en ook weer in ontwikkeling. In 2011 blijft het programmabureau Maastricht-Bereikbaar de website verbeteren en uitbreiden. Binnenkort is er file-informatie te zien en komt er onder andere een aangepaste versie van de website voor mobiele telefoons.

Leefbaarheid Actuele parkeerinformatie heeft zowel voordelen voor bezoekers als voor bewoners van de stad. Met actuele informatie over de vrije parkeerplaatsen willen we het zoekverkeer in de binnenstad verminderen. Automobilisten die weten waar vrije parkeerplaatsen zijn, hoeven minder rond te rijden op zoek naar een parkeerplaats. En minder zoekende auto's op straat verbetert onder andere de luchtkwaliteit.