Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
21 december 2010, Utrecht

Eerste GPR Gebouw Experts van Nederland

Directeur John Mak, W/E adviseurs, overhandigde met trots afgelopen week het eerste certificaat GPR Gebouw Expert aan Gerard van Dijk van bbn adviseurs. In totaal hebben zeven deelnemers het examen gehaald. De eerste cursisten aan de GPR Gebouw Expertcursus zijn werkzaam bij overheden, adviesbureaus, onderwijs, architecten, vastgoedontwikkelaars of in het onderhoud en vormen een mooie doorsnede van de GPR Gebouw-gebruikers. Steeds meer overheden en marktpartijen zetten het instrument in om duurzaamheid van bestaande bouw en nieuwbouw op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke wijze inzichtelijk, bespreekbaar en meetbaar te maken.

Kennis en verdieping De Expertcursus richt zich op het verkrijgen van de benodigde kennis en vaardigheden om uiteenlopende en complexere projecten correct in te voeren en te optimaliseren. Na afloop van de cursus kan een examen gedaan worden om de kwalificatie GPR Gebouw Expert te behalen. Alle Experts staan vermeld op www.gprgebouw.nl, zodat zij als deskundige zichtbaar zijn voor potentiële opdrachtgevers. Met deze certificering afficheren Experts zich als een betrouwbare partner in de duurzame bouw. "Het was een inhoudelijke cursus met een pittig examen en daardoor zeer nuttig om de mogelijkheden van GPR Gebouw goed onder de knie te krijgen. De Expert status is voor bbn adviseurs van wezenlijk belang. Wij ondersteunen partijen in het ontwikkelen, realiseren, beheren en gebruiken van gebouwen en gebieden. Een toenemend aantal van onze opdrachtgevers wil dat op een duurzame manier doen. GPR Gebouw helpt hen en ons daarbij. Daarnaast is de Expert status een mooie bevestiging van on ze samenwerking met W/E adviseurs ", aldus Gerard van Dijk.

Gerard van Dijk werkzaam bij bbn adviseurs ontvangt uit handen van John Mak het eerste GPR Gebouw Expert certificaat van Nederland.

Versnelling en draagvlak W/E adviseurs bevordert de duurzame ontwikkeling van de gebouwde omgeving. Deze cursus past binnen deze visie en geeft professionals de handvatten om daadwerkelijk duurzaam te bouwen. "Niet alleen willen we het proces van duurzame (ver)bouw versnellen. W/E wil ook stimuleren dat het instrument GPR Gebouw op juiste wijze wordt ingezet. Met deze inhoudelijke cursus met toetsing wordt de kwaliteit van duurzaam bouwadvies geborgd. Dat is essentieel, want het ontwerp van een duurzaam gebouw begint met duidelijke ambities, vereist deskundigheid in het ontwerpteam en gevoel voor de materie tijdens het ontwerp- en realisatieproces", aldus John Mak van W/E adviseurs. Geïnteresseerd? Als u na het lezen van dit bericht geïnteresseerd bent en meer wilt weten over deze cursus, neem dan contact op met Esther Roth of kijk op www.gprgebouw.nl.

GPR Gebouw Experts:

Naam De heer J.Z. (Jeremiah) Bertsch De heer G.W.G.M. (Aad) van Deursen De heer G.C.J. (Gerard) van Dijk De heer W.J.S. (Wim) Mulders De heer A. (Alfred) Schoenmakers Mevrouw K. (Keren) van Straten De heer F. (Frans) Worm


Organisatie AM bv Bouwfonds Ontwikkeling bnn adviseurs Gemeente Arnhem Gemeente Arnhem Zelfstandig adviseur duurzaamheid Factor Architecten