De Bedenkers campus Boom helpen bedrijven

21/12/2010 17:35

Plantijn Hogeschool

PERSUITNODIGING: Presentatie Internationale projectweek

Studenten Elektromechanica bedenken adequate oplossingen voor industriële problemen waar bedrijven zoals Procter & Gamble en Coca Cola mee kampen. Ze hebben amper één week de tijd om hun voorstellen uit te werken. Dat doen ze samen met studenten uit Tjechië en Finland. Vorige week gaf het departement de kick-off. Woensdag 22 december presenteren de studenten u graag hun resultaten.

De internationale projectweek daagt de laatstejaars Elektromechanica uit om internationaal en multidisciplinair samen te werken. Maar ook om rekening te houden met de met de mogelijkheden én beperkingen van de realiteit.

De opdrachten worden aangereikt door deelnemende bedrijven zoals door Fabricom-Gdf-Suez, Monsanto, Procter & Gamble, Coca Cola, Maintenance partners, Aero-Dynamiek, Dredging International, Electrabel, ExxonMobil, Axima refrigeration, LPC Belgium, Crown-Baele en Philips.

Focus op projectmatig werken

Naast het technisch aspect en het aanscherpen van de sociale vaardigheden van de studenten, ligt de focus op projectmatig werken. De uitdaging is dus niet alleen het oplossen van het technisch probleem maar ook de gebruikte methodiek. Teamwork, vergaderen, offertes opvragen, plannen, beslissingen nemen, organiseren en ten slotte schriftelijk en mondeling rapporteren. Voor de studenten is deze periode uiterst stresserend. Een week van 60 uur en meer is hier geen uitzondering.

Programma: Woensdag 22 december 2010

- 14-16 uur:

Presentatie van de projecten voor een jury van pers, bedrijfsverantwoordelijken, lectoren en ouders

- Aansluitend receptie

Locatie? Plantijn Hogeschool, Departement Elektromechanica,

Campus Boom, Van Leriuslaan 227, 2850 Boom.