Gemeente Aalsmeer

geen strooizout

Aalsmeer krijgt geen strooizout

Vanaf afgelopen weekend is de gladheidbestrijding in Aalsmeer niet optimaal. De reden is dat de voorraad strooizout bij De Meerlanden (voert gladheidbestrijding in Aalsmeer uit) op is. De bestaande voorraden strooizout zijn opgeëist door Rijkswaterstaat en liggen vast in hun opslagloodsen. Het wachten is op een besluit van de minister op het vrijgeven van de voorraden.

Weggebruikers in Aalsmeer en de omliggende gemeenten (Haarlemmermeer en Uithoorn) moeten er rekening mee houden dat er op sommige wegen niet of niet genoeg gestrooid wordt. Momenteel worden de wegen geschoven en/of geborsteld met sneeuwschuivers. Op gladde plekken wordt gestrooid met zand.

Afspraken over strooizout
De Meerlanden had 900 ton zout in de opslag, dat was twee keer zoveel als vorig jaar. Dit is ook de maximale hoeveelheid die De Meerlanden volgens hun vergunning in voorraad mogen hebben. Bovendien is er een contract met de leverancier dat er indien nodig 500 ton zout bijgeleverd kan worden. De voorraad zout is nu op, maar de leverancier mag alleen aan Rijkswaterstaat leveren en kan dus niet aan zijn verplichtingen richting de Meerlanden voldoen.

Communicatie
De hulpdiensten zijn van het probleem op de hoogte gesteld en houden er rekening mee. Maandag zijn er bij de toegangswegen in Aalsmeer gele borden geplaatst worden waarop weggebruikers gewaarschuwd worden voor de beperkte gladheidbestrijding.