Gemeente Berkelland

over baggerdepot en baggerwerkzaamheden in Neede

Informatieavond over baggerdepot en baggerwerkzaamheden in Neede

Morgenavond, woensdag 22 december, bij `t Haantje

Morgen is er een extra informatieavond over de voorgenomen baggerwerkzaamheden en het inrichten van een baggerdepot in Neede. Omwonenden zijn persoonlijk voor deze avond uitgenodigd. De avond wordt gehouden op woensdag 22 december om 20.00 uur bij Partycentrum 't Haantje, Borculoseweg 111 in Neede.

Watergangen en vijvers

De gemeente is samen met het Waterschap Rijn en IJssel van plan om baggerwerkzaamheden uit te voeren in diverse watergangen en vijvers in Neede. In combinatie met deze baggerwerkzaamheden komt er een tijdelijk baggerdepot achter de voormalige rioolwaterzuivering aan de Fazantweg.

Geen gevaar, wel overlast

De gemeente en het waterschap willen de vijvers reinigen, omdat ze een te grote hoeveelheid baggerspecie bevatten die milieutechnisch gezien licht vervuild is. Dit vormt geen gevaar voor de volksgezondheid, maar geeft zomers wel de nodige overlast. De bagger die vrijkomt bevat veel water. Om dit over de kleinst mogelijke afstand te vervoeren en uit te laten drogen is gekozen voor een depot achter de voormalige rioolwaterzuivering.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het project of de extra informatieavond neemt u dan contact op met de heer B. Hofman van de gemeente Berkelland, telefoonnummer 06-51496411.