Gemeente Barneveld


Boekstart: Voorlezen aan baby's, kan dat?

Ja. Baby's kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert veel nieuwe dingen. Het project BoekStart speelt daar op in door het lezen met heel jonge kinderen te bevorderen.

boekstart moeder met kind klein Fijn samen een boekje bekijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren. Kinderen die al vroeg in aanraking komen met boeken hebben straks een voorsprong op school. Daar hebben ze hun hele leven plezier van.

Wethouder van den Hengel geeft woensdagochtend 22 december het startsein voor het project BoekStart in de bibliotheek barneveld.

Wat is BoekStart?
BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. De gemeente Barneveld, de bibliotheek, consultatiebureaus en instellingen uit de voorschoolse opvang werken daarin samen. BoekStart is mogelijk door een subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de gemeente Barneveld.

Hoe werkt BoekStart?
Ouders van baby's rond de drie maanden krijgen van de gemeente binnenkort een brief met een BoekStart-waardebon en een uitnodiging voor het gratis inschrijven van hun baby als lid van de bibliotheek. Met deze bon kunnen de ouders bij inschrijving in de bibliotheek een gratis BoekStartkoffertje ophalen. In het koffertje zit een knisperboekje, een CD-boekje met liedjes en versjes en verschillende informatiefoldertjes.

Boekstart koffertje klein

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl