ProRail

Persbericht

21-12-2010

Bewaakte fietsenstalling station Venlo gereed

ProRail is klaar met de verbouwing en uitbreiding van de NS bewaakte fietsenstalling op station Venlo. De volledig vernieuwde fietsenstalling in het souterrain onder het stationsge-bouw heeft bredere rekken gekregen en is uitgebreid met 300 plaatsen. De stalling gaat open op woensdag 22 december en biedt plaats aan 1250 fietsen. Reizigers kunnen vanuit de fietsenstalling droog en snel naar de trein!

Naast het stallen van hun fiets kunnen klanten ook terecht voor fietsreparaties, verhuur van fiet-sen, fietsaccessoires én OV-fiets Vanzelfsprekend is de fietsenstalling open van een kwartier voor de eerste trein tot een kwartier nadat de laatste trein is binnengekomen.

Verbeteren station Venlo

De uitbreiding van de fietsenstalling is samen met de plaatsing van twee liften onderdeel van een project om de bereikbaarheid en toegankelijkheid van station Venlo te verbeteren. De werkzaam-heden hiervoor zijn al gestart in 2009 en duren nog tot begin volgend jaar. Daarnaast heeft ProRail samen met de gemeente geld vrijgemaakt om ook de onbewaakte fietsenstalling op het voorplein uit te breiden.

Ruimte voor de fiets

De vernieuwing van de fietsenstallingen in Venlo is onderdeel van het landelijke ProRail program-ma âRuimte voor de fietsâ, om het gebruik van de fiets beter te faciliteren. Immers: bijna 40% van de treinreizigers komt op de fiets naar het station. Om de reis van deur tot deur makkelijker en aange-namer te maken wil ProRail goede fietsvoorzieningen bieden. In dit kader zijn 100.000 onbewaakte plaatsen, 25.000 bewaakte plaatsen en 10.000 fietskluizen op stations gerealiseerd. Er zijn ruim 300 stallingen in Nederland omgebouwd.