Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.50 uur

Utrecht, 22-12-2010

Autobrand

AMERSFOORT Op dinsdagmiddag raakte op de Rijksweg A28 een auto in de brand.

Rond 15.25 uur merkte de bestuurder dat er rook onder de motorkap vandaan kwam en stopte gelijk op de vluchtstrook. De ter plaatse gestuurde brandweer en Rijkswaterstaat konden echter niet meer voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Vermoedelijk is dit gebeurd door een olielekkage in het motorcompartiment.

De hulpverleners hadden overigens wel de nodige ongemakken van andere weggebruikers die de rode kruizen op de wegsignaleringen negeerden en ondanks de dichte rook toch nog probeerden tussen de hulpverleningsvoertuigen door te rijden. Enkele bestuurders zijn ter plaatse terecht gewezen.

Dodelijk aanrijding

AMERSFOORT Op dinsdag 21 december vond op de Ringweg-Kruiskamp een dodelijke aanrijding plaats.

Rond 17.35 uur kreeg de politie de melding dat ter hoogte van de Columbusweg, twee autos tegen elkaar waren gereden en één van de inzittenden ernstig gewond was. Ter plaatse bleek dat de bestuurder van een personenauto, een 40-jarige inwoner van Nijkerk, bij de Colombusweg linksaf was geslagen. Op die kruising is het echter niet toegestaan om linksaf te slaan. Tijdens de manoeuvre naderde uit de tegemoetkomende richting een personenauto, bestuurd door een 21-jarige inwoner van Leusden. Deze auto reed tegen de rechterzijde van de afslaande auto aan waarbij de 65-jarige passagier (woonplaats nog onbekend) ernstig gewond raakte.

De verkeerspolitie van de regio Utrecht kwam ter plaatse en deed onderzoek. Beide voertuigen werden door een bergingsvoertuig weggesleept.

De man werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, maar is rond middernacht aan zijn verwondingen overleden.

Misselijke babbeltruc

LEUSDEN Een inwoonster van Leusden is dinsdagavond tengevolge van een misselijke babbeltruc haar portemonnee kwijtgeraakt.

Rond 18.45 uur zat het slachtoffer, leeftijd nog onbekend, in haar auto op t Erf toen op de autoruit werd getikt. Een onbekende vrouw vertelde in gebrekkig Engels dat zij zwanger was en zich niet goed voelde. De bestuurster liet de vrouw in haar auto stappen om te helpen maar ontdekte, toen de vrouw later was vertrokken, dat haar portemonnee was gestolen en een aanzienlijk bedrag van haar rekening was gepind bij een betaalautomaat.

Volgens het slachtoffer voldoet de verdachte aan het navolgende signalement:


- vrouw, licht getint uiterlijk, leeftijd rond de 25 jaar, met lang zwart haar dat in een staart werd gedragen. Zij droeg een zwarte jas.

De politie stelt een onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen of personen die menen deze verdachte te kennen contact op te nemen met de politie in Leusden via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan via het meldingsnummer 0800-7000.

Onder invloed alcohol

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagavond een 54-jarige Amersfoorter aangehouden die onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.

Een surveillerende agent zag de Amersfoorter rond 22.00 uur de Vasco da Gamastraat inrijden en zijn auto parkeren. Toen de man uitstapte viel hij direct op de weg. Dit was niet het gevolg van de sneeuw maar vermoedelijk wel tengevolge van zijn alcoholgebruik. De agent die hem hielp op te staan rook direct een flinke alcohollucht en hield hem aan. Op het politiebureau blies de verdachte 605 ug/l dat drie keer de toegestane waarde betreft.

Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.