Gemeente Leudal


Nieuws

Leudal bespaart fors door groene energie

Samen met een aantal andere gemeenten heeft de gemeente Leudal collectief nieuwe contracten afgesloten met de firma Greenchoice voor de levering van 100 % groene stroom en groen gas. Voor de gemeenten was een verdere vergroening van de energieleverantie een belangrijke voorwaarde.

Greenchoice kwam daarbij als beste uit de bus. Niet alleen wordt er 100% groene energie ingekocht. Het levert ook nog een collectieve besparing op van circa EUR 850.000,- per jaar.

Verdeling stroom en gas

De groene stroom bestaat uit 1% zon, 50% wind en 49% biomassa afkomstig uit Nederland. Omdat er nog niet veel groen gas beschikbaar is bestaat dit voor 1% uit biogas uit Nederland en 99% groen gecompenseerd aardgas. Dit houdt in dat er bossen worden aangeplant en wordt geïnvesteerd in duurzame energie.

Zelf geld besparen

Het voorgaande laat zien dat groen niet altijd duurder hoeft te zijn. Integendeel: groen inkopen is zelfs voordeliger gebleken. Door kritisch te kijken naar uw eigen energieleverancier kunt u dus geld besparen en een bijdrage leveren aan het milieu.