Gemeente Leudal


Nieuws

Artistieke topprestaties op Kleurrijk Festival Leudal 2010

Maar liefst acht nieuwe werken van vier jonge componisten gingen in première tijdens de derde editie van het Kleurrijk Festival Leudal op zaterdag 11en zondag 12 december in Sporthal Aoreven in Heythuysen. Aan deze derde editie werkten zo'n 200 muzikanten uit Leudal mee.

Het festival - met een tweedaagse Young Masters Xchange en een educatieve Young Masters Music & Movie Meeting - trok in totaal zo'n 1200 deelnemers en bezoekers. De muzikanten van Harmonie L'Union en Fanfare Aurora leverden onder leiding van de dirigenten Eric Somers en Fer Koolen een artistieke topprestatie af, samen met de jonge componisten Karindra Perrier, Jornt Duyx, Teije ter Maat en Babak Kamgar. Rapper Tomas Schroën en gelegenheidsformatie Joop & Friends leidden de aanwezigen op originele en aanstekelijke wijze door het programma heen.

Young Masters Music & Movie Meeting

Op vrijdag 10 december stond de sporthal op zijn kop tijdens de educatieve muziek-middag voor meer dan 500 kinderen van groepen 7 en 8 van basisscholen uit Heythuysen, Roggel, Buggenum, Baexem, Grathem, Kelpen-Oler, Haelen en Ittervoort. Zij deden mee aan een interactief programma over muziek, beeld en sampling, in aanwezigheid van de componisten Karindra Perrier, Jornt Duyx en Babak Kamgar.

Fer Koolen, Barbara de Vries en David Grisnigt (11) presenteerden het programma. Verder werden de prijswinnaars bekendgemaakt van de videoclip bij het liedje Kleurrijk. De kinderen hebben afgelopen maanden het liedje Kleurrijk ingestudeerd, dat speciaal voor het festival is gecomponeerd en geschreven door singer-songwriter Joop Janssen uit Grathem. Kinderen van de basisscholen werkten aan een bijpassende videoclip. De winnende Kleurrijk-clip werd gemaakt door Joeri, Daniël en Rick van de Neerakker uit Heythuysen. L1-televisie maakte opnames voor de Kinjerkroam, die op een later tijdstip worden uitgezonden. Alle winnende video-clips zijn te zien op www.kleurrijkfestival2010.nl en op de site van de Rabobank Maas en Leudal.

Kleurrijk Festival Leudal werd mede mogelijk gemaakt door het Rabobank Maas- en Leudalfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Limburg, gemeente Leudal en vele vrijwilligers.

CAPTION: Foto's Kleurrijk Festival Leudal 2010 (foto's: Ben Doensen en Marjo Schroën)

Babak Kamgar (zondag) speelde op tar mee met fanfare Aurora het door hem gecomponeerde Exile. Op de achtergrond een beeld van zijn ouders en zijn zusje in Iran, die hij al tien jaar niet meer heeft gezien. Er mag teruggekeken worden op een geslaagd Kleurrijk Festival Leudal 2010