FloraHolland


FloraHolland Productcommissie Zomerbloemen

FLORAHOLLAND (20 december 2010) - Op 9 december heeft FPC Zomerbloemen vergaderd. M. van Dijk (eigenaar van Oogenlust) is betrokken bij de invulling van de binnententoonstelling (GreenEmotion) op Floriade 2012. M. van Dijk heeft een toelichting gegeven over de huidige stand van zaken. De expositieruimte is 75.000 m2 groot. Gezamenlijk met de producenten van veel verschillende producten wordt gestreefd naar een uitdagende binnententoonstelling, gericht op de seizoenen. De insteek is om de producten te presenteren vlak voordat het seizoen van start gaat. Door de organisatie is een productkalender opgesteld. Kwekers kunnen zich vanaf voorjaar 2011 aanmelden om deel te nemen. Het is ook wenselijk dat producenten aanwezig zijn om consumenten en arrangeurs te voorzien van kennis.

J. Daamen heeft een toelichting op We Connect verzorgd. J. Daamen is product coordinator bij FloraHolland Connect. Vanaf januari 2011 gaat FloraHolland Connect zich richten op segmenten. De productcoördinator zorgt voor de communicatie tussen de verschillende segmenten. De aanvoerders zullen ingedeeld worden op segmenten. Samen met het segmentteam wordt gekeken naar de mogelijkheden in de markt. Er zal geen verschil meer zijn tussen "zelf doen" en "samen doen".

G. Gardien heeft n.a.v. de discussie over verschraling van het assortiment een analyse gemaakt. De analyse is besproken. Uit deze analyse blijkt dat het aantal cultivars niet afgenomen is. Dit komt zeer waarschijnlijk door de lage ondergrens die in deze analyse is gehanteerd. Bij een hogere ondergrens verwacht de FPC wel een afname van het aantal cultivars. 30% van alle cultivars zijn zomerbloemen. De FPC adviseert om de analyse aan te passen met een verhoging van de minimaal aangevoerde aantallen.

De promotiecommissie Pure summerflowers heeft de deelname aan beurzen en /of evenementen voor 2011 besproken. G. Gardien heeft de keuzes toegelicht.

De volgende vergadering zal 2de helft februari 2011 plaatsvinden.