Politie Drenthe

Woensdag 22 december 2010

Provincie Drenthe, 22-12-2010

Man aangehouden voor mishandeling van ex

RODEN De politie heeft dinsdagavond een 27-jarige man uit de gemeente Raalte aangehouden. De man was eerder die avond naar de woning van zijn ex-vrienden in Roden gegaan. Daar ontstond een woordenwisseling waarna de man zijn ex-vriendin in haar vinger beet. Vervolgens trapte de man tegen een spiegel van een geparkeerde auto en ging er in zijn auto vandoor. Later die avond werd de man in Westerbroek door de politie in Groningen aangehouden. De man werd op de Energieweg in Westerbroek gecontroleerd, omdat hij met zijn auto over de weg slingerde. Hij had echter de autoportieren vergrendeld en weigerde het raampje verder dan 1 cm open te doen. Ook na meerdere vorderingen, weigerde hij elke vorm van medewerking. Hierop hebben agenten een ruitje ingeslagen en de deur geopend. De man, die een alcohollucht om zich heen had, is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar saboteerde hij bewust de blaastest. Ook weigerde hij mee te werken aan een bloedproef. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Vervolgens is de man overgebracht naar Drenthe waar hij later die avond is gehoord voor het mishandelen van zijn ex-vriendin. De man is ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Aanhouding huiselijk geweld

EMMEN De politie heeft dinsdagavond een 24-jarige man uit Emmen aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.

Man aangehouden op verdenking van heling

RODEN Dinsdagmorgen heeft de politie een 36-jarige man uit Roden aangehouden. De man wordt verdacht van heling van fietsen. De fiets van een 17-jarige jongeman uit Peize was afgelopen zondagavond gestolen in Peize. De jongeman zag maandag dat zijn gestolen fiets werd aangeboden op het internet. Hij heeft vervolgens een afspraak met de aanbieder gemaakt en zag daar dat het inderdaad zijn gestolen fiets was welke te koop werd aangeboden. De man heeft vervolgens de politie gealarmeerd. De man uit Roden is vervolgens aangehouden op verdenking van heling. De gestolen fiets is weer terug bij de eigenaar. In de woning van de man is een tweede, vermoedelijk gestolen, fiets aangetroffen. Dit is een zwarte damesfiets, een zogenaamde opoefiets van het merk Germaan, type Nostalgie. De rechtmatige eigenaar is nog niet gevonden. Deze kan zich als nog melden bij de politie in Roden via het telefoonnummer 0900-8844.

Politie onderzoek inbraak in schuur

NOORDSCHESCHUT In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een schuur bij een woning aan de Meester Kosterweg. Er zijn twee elektrische fietsen met een waarde van ruim 2000.- weggenomen. De politie onderzoekt de zaak.

Winkeldieven aangehouden

EMMEN De politie heeft dinsdagmorgen een 27-jarige man uit Twist (D) aangehouden. De man had bij een supermarkt aan de Statenweg lege flessen gestolen. Vervolgens leverde de man deze lege flessen in en het geld gebruikte hij om spullen voor zichzelf te kopen. De man probeerde dit hierna nog een keer, maar het winkelpersoneel had hem door en alarmeerde de politie. De man kon worden aangehouden. Na onderzoek bleek dat de man ook verantwoordelijk is voor een diefstal van een fiets bij deze supermarkt op 27 oktober jl. De man heeft een winkelverbod gekregen. Daarnaast is er ook proces-verbaal opgemaakt voor beide feiten.

ASSEN Dinsdagmiddag is een 28-jarige man uit Assen aangehouden. De man probeerde een pakje sigaretten mee te nemen uit een supermarkt aan de Bremstraat. Het winkelpersoneel had de man door en hield hem aan. Hierop werd de politie gealarmeerd, waarna de Assenaar kon worden overgedragen. De man is gehoord en met een proces-verbaal op zak kon de man weer naar huis.