Politie Groningen

Woensdag 22 december 2010

Provincie Groningen, 22-12-2010

Nog drie aanhoudingen na zware mishandeling

VEENDAM De politie heeft dinsdag nog drie mannen aangehouden voor een zware mishandeling afgelopen zaterdagnacht in een horecagelegenheid op het Prins Hendrikplein in Veendam. Gelijk na het incident werd al een 21-jarige man uit Muntendam aangehouden.

Een 18-jarige jongeman uit Veendam werd die nacht op grove wijze heeft mishandeld. Het incident begon eerst in een café op het Prins Hendrikplein. Zonder enige aanleiding werd de telefoon van het slachtoffer uit zijn hand geslagen en vervolgens kapot getrapt. Eenmaal buiten gekomen werd de Veendamse jongen door een groep personen in elkaar geslagen. Toen het slachtoffer op de grond terecht kwam, werd hij ook geschopt. De jongen was zodanig gewond dat hij zich onder doktersbehandeling moest stellen. Nog steeds ondervindt hij klachten van de mishandeling.

Camerabeelden en getuigenverklaringen hebben mede geleid tot de aanhouding van de andere drie verdachten. Alle drie mannen zijn afkomstig uit Veendam (24, 27 en 29 jaar). Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. De eerder aangehouden 21-jarige verdachte is inmiddels naar huis gestuurd. De politie zet het onderzoek voort.

Man aangehouden na vernieling brievenbus

DELFZIJL De politie heeft dinsdagavond in de Landstraat in Delfzijl een 19-jarige man uit Loppersum aangehouden voor vernieling. De politie werd door getuigen gebeld dat twee mannen een brievenbus van de muur van een winkel in de Landstraat hadden getrokken. Politieagenten troffen alleen de 19-jarige aan. Hij werd aangehouden en in een cel ingesloten. De verdachte wordt vandaag gehoord. De politie onderzoekt de zaak.

Politie onderzoekt straatroof

GRONINGEN De politie stelt een onderzoek in naar een straatroof die dinsdagavond op de Atensheerd in Groningen heeft plaatsgevonden. Een 17-jarige jongen uit Groningen, maaltijdbezorger van een restaurant uit Groningen, had net een maaltijd bezorgd bij een woning aan de Atensheerd. Hij werd vervolgens door twee jonge knapen bedreigd met een scherp voorwerp. Hij gaf vervolgens beide straatrovers geld af. Beide jongens gingen er met het geld vandoor. Een zoektocht naar de daders bleef zonder resultaat. Van het slachtoffer wordt vandaag een aangifte opgenomen. Het Roofcoördinatieteam stelt een onderzoek in naar de daders van de straatroof.

Geld buit gemaakt bij bedrijfsinbraak

LEEK De politie stelt een onderzoek in naar een bedrijfsinbraak aan de Tolberterstraat in Leek. In de nacht van maandag op dinsdag zijn onbekenden het pand binnen gekomen door een raam te forceren. Het pand is doorzocht en er is een nog onbekend geldbedrag weggenomen. De technische recherche doet sporenonderzoek.

Aanhouding na belediging

GRONINGEN Een 19-jarige Stadjer is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden op de Grote Markt in zijn woonplaats. De jongeman was eerder die avond al vervelend geweest. Later in de nacht gedroeg hij zich opnieuw vervelend in een horecagelegenheid. Toen hem de toegang werd ontzegd, probeerde hij steeds weer naar binnen te gaan. Tegen agenten uitte hij diverse beledigende en discriminerende woorden. Hierop is hij aangehouden en ingesloten. Hij krijgt een ontzegging voor twee horecagelegenheden, een bekeuring voor openbare dronkenschap en een proces-verbaal voor belediging van een ambtenaar in functie.

Drugsdealer op gestolen fiets aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man werd gecontroleerd nadat hij kort contact had gehad met twee andere zwervers. Bij controle bleek de man op vermoedelijk een gestolen fiets te rijden. Het slot was geforceerd en de sleutel ontbrak. Hierop is de man aangehouden. De fiets is in beslag genomen voor nader onderzoek. Bij fouillering bleek de man in het bezit te zijn van ruim 50 bolletjes harddrugs. Ook de drugs is in beslag genomen.

Alcomobilist weigert mee te werken

WESTERBROEK Een 27-jarige automobilist uit de gemeente Raalte is dinsdagavond aangehouden. De man werd op de Energieweg in Westerbroek gecontroleerd, omdat hij met zijn auto over de weg slingerde. Hij had echter de autoportieren vergrendeld en weigerde het raampje verder dan
1 cm open te doen. Ook na meerdere vorderingen, weigerde hij elke vorm van medewerking. Hierop hebben agenten een ruitje ingeslagen en de deur geopend. De man, die een alcohollucht om zich heen had, is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar saboteerde hij bewust de blaastest. Ook weigerde hij mee te werken aan een bloedproef. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Vervolgens is de man overgedragen aan de politie in Drenthe, aangezien hij eerder op de avond in Roden zijn ex-vriendin had mishandeld.

Aanhouding na opgeven valse naam

GRONINGEN De politie heeft een man (identiteit onbekend) aangehouden voor het opgeven van een valse naam. Agenten wilden de man in de Oosterstraat controleren, omdat hij mogelijk op een gestolen fiets reed. In eerste instantie probeerde hij ervandoor te gaan, maar hij kon toch tot stoppen worden gebracht. Hij kon zich niet legitimeren. Hij gaf wel een naam op, maar toen hij hoorde dat voor die persoon nog een aantal boetes openstonden, kwam hij met een andere naam op de proppen. Hij is ingesloten om zijn identiteit vast te kunnen stellen. De fiets is op het bureau gestald voor nader onderzoek. De politie maakt in elk geval proces-verbaal op voor het opgeven van een valse naam.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 22 december op diverse plaatsen op snelheid.

* Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1988, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Grijpskerk, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 905, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Hoogkerk, Hoendiep: aantal geregistreerde voertuigen: 512, aantal overtredingen: 78, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Meeden, Hereweg: aantal geregistreerde voertuigen: 60, aantal overtredingen: 0 (!!!), hoogst gemeten snelheid: 50 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur. N.a.v. diverse klachten worden er sinds begin november veelvuldig controles gehouden op deze locatie. Het aantal overtredingen valt erg mee. Zie ook eerdere berichtgeving.