Sint Franciscus Gasthuis
* December »

* 22 dec 2010

Nieuwe tramhalte voor het Sint Franciscus Gasthuis

Op maandag 20 december 2010 is de nieuwe tramhalte van het Sint Franciscus Gasthuis feestelijk in gebruik genomen. Henk Gerla, voorzitter Raad van Bestuur van het Sint Franciscus Gasthuis, en portefeuillehouder Adriaan Pieterson van deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek openden de nieuwe halte gastvrij door bezoekers die met de tram bij het ziekenhuis aankwamen, te ontvangen met warme chocolademelk.

Beter bereikbaar

Door de komst van de nieuwe tramhalte is het Sint Franciscus Gasthuis nog beter bereikbaar. Door de gelijkvloerse instap, hellingbaan en lift is de nieuwe halte geschikt gemaakt voor mindervaliden. Dit was al langer een wens van het Sint Franciscus Gasthuis en deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek.

Veiligheid

Tegelijk met de bouw van de nieuwe halte is ook de verkeerssituatie aan de Kleiweg aangepast. Door het aanleggen van een zebrapad en aparte voet- en fietspaden is de verkeersveiligheid nu geoptimaliseerd. De tramhalte wordt door middel van cameras 24 uur per dag beveiligd. De cameras zijn in beheer van Sint Franciscus Gasthuis.