Deelgemeente Charlois Rotterdam

Start verbetering waterkwaliteit rond Groene Kruisweg

Deze maand zijn de voorbereidende werkzaamheden voor het aanbrengen van een duiker onder de Groene Kruisweg ter hoogte van de Wielewaal gestart.

Deelgemeente Charlois en Waterschap Hollandse Delta werken samen aan de verbetering van het waterbeheer in Pendrecht. Dit doen zij door het aanleggen van in totaal zeven duikers. Met de aanleg van een duiker, een betonnen verbindingsbuis tussen twee singels, stroomt het water beter door. Daarmee kan het water sneller afgevoerd worden. Bovendien verbetert de waterkwaliteit van de sloten. Het plaatsen van grotere duikers is een onderdeel van het deelgemeentelijk waterplan Charlois en Feijenoord.

Gestuurde boring

Dit is de derde duiker die vergroot wordt. Om het verkeer op de Groene Kruisweg niet te hinderen is gekozen voor een gestuurde boring onder de weg door. Fietsers zullen wel ter plaatse omgeleid worden. De boring gebeurt in het begin van het nieuwe jaar. De werkzaamheden worden in het voorjaar van 2011 afgerond.

Tegelijkertijd met het aanleggen van de duiker worden er rioleringsbuizen van de gemeente Rotterdam vervangen. Deze werk-met-werk-combinatie is mogelijk door de samenwerking tussen waterschap, deelgemeente en Watermanagement en zorgt voor lagere totale kosten van het project. De regie van de beide werkzaamheden ligt bij Gemeentewerken Rotterdam.