Deelgemeente Charlois Rotterdam

Gezellige eindejaarsbijeenkomst voor ondernemers

Dinsdag 14 december 2010 hield deelgemeente Charlois onder grote belangstelling haar jaarlijkse eindejaarsbijeenkomst voor ondernemers. Deze netwerkbijeenkomst is gehouden bij Lounge Restaurant Sultan nabij Ondernemershuis Zuid.

Na het officiële gedeelte was het gezellig netwerken in Sultan Lounge (foto: fotopersbureau Cor Vos). Tijdens de bijeenkomst stonden de kansen van 2011 centraal. Maar ook keek portefeuillehouder Economische Zaken Alaattin Erdal terug op de hoogtepunten van afgelopen jaar. Zo heeft de Kansenzone II-regeling ondernemers investeringen ontlokt, waardoor nieuwe ondernemers zich in Rotterdam-Charlois vestigden en bestaande ondernemers een kwaliteitsslag in hun bedrijven konden maken. De nieuwe luifels in winkelgebieden in Zuidwijk en Pendrecht. Carnisse experimenteert succesvol met de blauwe zone, waardoor klanten een uur gratis kunnen parkeren. En op de Dordtselaan werken ondernemers en gemeente samen om de uitstraling van de laan te verbeteren. Zo waren er meer projecten waar ondernemers in Rotterdam-Charlois trots op zijn.

Verbeterslag

Voor 2011 ziet Erdal een verbeterslag bij de overheid door de Omgevingsvergunning. waarbij ondernemers online bij één loket veel vergunningen kunnen aanvragen die voor hen van toepassing zijn. Starters wees hij op Microcredit waarbij startende ondernemers tot 35.000 startkrediet kunnen krijgen voor hun onderneming.

Namens het Ondernemershuis Zuid bracht gastspreekster Eva van Beek het thema starten met stoppen bij ondernemers onder de aandacht. veel succesvolle ondernemers van 55 jaar en ouder zijn op zoek naar een opvolger, pak die kans als starter aldus Van Beek. Ondernemers die willen weten of hun bedrijf geschikt is voor overname en hoe zij dat moeten regelen, kunnen zich melden bij het ondernemershuis voor gratis ondersteuning.

Muzikaal netwerken

Verder geen woorden, maar zaken onder de muzikale begeleiding van de Balcony Players. De groep maakt met veel enthousiasme zomerse muziek en speelt veel klezmer, gypsy jazz, passionele tango's en vrolijke Braziliaanse muziek.

De volgende bijeenkomst is de nieuwjaarsbijeenkomst van de deelgemeente Charlois op 6 januari 2011 in de Oude Kerk aan de Charloisse Kerksingel 35.