Gemeente Duiven


Openbare inschrijving agrarisch pachtperceel gemeente Duiven


----------
Per 1 december 2010 is een van de agrarische pachtpercelen van de gemeente Duiven niet meer verpacht. Door een openbare inschrijving zoekt de gemeente Duiven een nieuwe pachter voor dit perceel.

Belangstellenden voor deze pachtgrond kunnen zich tot uiterlijk 12 januari 2011 schriftelijk aanmelden.

Pachtgrond
Het betreft hier 1 perceel agrarische pachtgrond gelegen aan de Parallelweg, kadastraal bekend als: gemeente Duiven sectie H nummer 1260 De pachtprijs is vastgesteld op ¤ 635,- per hectare, exclusief kosten Grondkamer. De grootte van dit perceel is circa 2,63 ha.

Wie komen in aanmerking voor verpachting (selectiecriteria) Voor het toewijzen van deze eenjarige pachtgrond worden een aantal criteria gehanteerd.
* de aanvrager heeft bij voorkeur het hoofdberoep in de landbouw (niet-agrariërs kunnen zich overigens wel aanmelden);
* de aanvrager heeft een leeftijd van onder de 65 jaar, of er dient een bedrijfsopvolger in het bedrijf aanwezig te zijn;
* de aanvrager verklaart de te pachten gronden te gebruiken als een goed huisvader;
* de activiteiten op de pachtgrond zijn passend in het geldende bestemmingsplan. Agrariërs hebben voorrang op particulieren en moeten voldoen aan criteria 1 t/m 4. Onderscheid wordt gemaakt tussen:
* Agrariërs die eerder gronden aan de gemeente hebben verkocht: eerste recht
* of het gewenste te pachten perceel grenst aan, of in nabijheid is van, de in bezit van de agrariër zijnde landbouwgronden: tweede recht Mochten zich geen agrariërs melden voor het betreffende perceel, dan wordt het perceel aangeboden aan een niet- agrarische belangstellende, mits deze voldoet aan de gestelde criteria 3 en 4. Waarbij het perceel als eerste wordt aangeboden aan degene wiens eigendom grenst aan/nabij is van, het te pachten perceel.

Belangstelling registeren
Het aanmelden voor deze pachtgrond heeft het karakter van een belangstellingsregistratie. Aan het insturen van de aanmelding kan dus geen recht worden ontleend. De gemeente Duiven behoudt zich het recht voor, ook buiten deze belangstellingsregistratie om, gegadigden te zoeken aan wie de uitgifte in eenjarige pacht kan plaatsvinden.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een brief te sturen waarin de belangstelling voor het perceel wordt kenbaar gemaakt, ook moet in deze brief worden vermeld:
* het hoofdberoep van de aanmelder

* leeftijd aanmelder (en van evt bedrijfsopvolger)
* beschrijving van de op het perceel uit te voeren 'activiteiten' Deze brief dient vóór 12 januari 2011 ondertekend bij de gemeente Duiven te zijn ingediend.

Indien er op basis van de gehanteerde selectiecriteria meerdere belangstellenden overblijven vindt er een loting plaats. De eerst gelote belangstellende wordt schriftelijk op de hoogte gebracht. Vervolgens heeft degene één week de tijd om schriftelijk zijn belangstelling te melden, indien geen bericht of geen belangstelling, wordt de eerst volgende gelote worden benaderd.

De datum van ontvangst door de Gemeente Duiven van de aanmelding wordt genoteerd als datum van aanmelding.

Voor de definitieve toezegging kan de Gemeente Duiven advies inwinnen bij derden.

Meer informatie
Mocht u vragen hebben neemt u dan contact op met Caroline Aalten afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken van de gemeente Duiven. Zij is telefonisch bereikbaar op nummer (0316) 279 322 begin_of_the_skype_highlighting (0316) 279 322 end_of_the_skype_highlighting of per email c.aalten@duiven.nl