Gemeente Lelystad

Zorgverzekering voor een laag inkomen

Dinsdag 21 december 2010

Voor mensen met een laag inkomen (tot 120% van het bijstandsniveau) bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve aanvullende zorgverzekering. De gemeente had al een contract met Zilveren Kruis Achmea hiervoor. Vanaf 1 januari 2011 kunnen inwoners met een laag inkomen ook terecht bij Menzis voor de collectieve aanvullende zorgverzekering.

Korting

Deelnemers krijgen zowel bij Menzis als bij Zilveren Kruis Achmea korting op de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Ook nemen zij gratis deel aan de collectieve aanvullende zorgverzekering, waardoor er voor een aantal kosten een extra vergoeding mogelijk is.

Voorwaarden

Om deel te kunnen nemen geldt een aantal voorwaarden. Zo mogen deelnemers bijvoorbeeld geen premieachterstand hebben. Bij Zilveren Kruis Achmea zijn deelnemers verplicht een bepaald pakket af te sluiten, bij Menzis geldt dit niet. Via de precieze voorwaarden en kortingbedragen kan men contact opnemen met de Stadswinkel van de gemeente of kijken op www.lelystad.nl/zorgloket

Overstappen tot 1 januari 2011

Voor beiden verzekeringen geldt dat men zelf zorg dient te dragen voor het aanmelden bij de betreffende zorgverzekeraar. Overstappen kan tot 1 januari 2011. Formulieren hiervoor zijn verkrijgbaar bij de Stadswinkel of bij de betreffende contactpersoon op het Werkplein. Mensen die al de collectieve aanvullende verzekering hebben bij Zilveren Kruis Achmea via de gemeente en die hierbij willen blijven, hoeven zich niet opnieuw aan te melden.

Nadere informatie:

* www.zilverenkruis.nl

* www.menzis.nl/gemeenten

* www.lelystad.nl/zorgloket

Ja