Gemeente Kampen

Certificaten voor jongerenketen `t Spoorzicht en De Doppe

22-12-2010

Positieve start van ketenbeleid in Kampen
De jongerenketen 't Spoorzicht en De Doppe in Kampen voldoen aan alle veiligheidseisen die de gemeente Kampen stelt. Zij ontvangen hiervoor een certificaat.
Komend voorjaar wordt een feestelijke uitreiking van de certificaten georganiseerd door en voor de jongeren. De Doppe en Spoorzicht hebben door hun inzet laten zien dat het mogelijk is voor jongeren om op een verantwoordelijke en veilige manier bij elkaar te komen. De eindcontrole die 21 december 2010 is uitgevoerd door het brandpreventieteam van het team Toezicht en Handhaving van de gemeente heeft dit bevestigd.

Voorlichtingsbijeenkomst
In oktober 2010 heeft de gemeente keeteigenaren, jongeren en ouders uitgenodigd voor een voorlichtingsbijeenkomst over het ketenbeleid van de gemeente. Er is geconstateerd dat de samenkomst van jongeren in een keet waardevol is. Belangrijk daarbij is dat jongerenketen veilig moeten zijn en het middelengebruik beperkt.

Tactus Verslavingszorg heeft een korte presentatie gehouden over de risico's van alcoholmisbruik, vooral onder jongeren. De bezoekers van de voorlichtingsbijeenkomst hebben het 'Handboek Keten in Kampen' ontvangen. Hierin staat vermeld waaraan de bezoekers en de keet moeten voldoen. Belangrijke eisen zijn onder meer brandveiligheid, het aantal bezoekers en deelname aan voorlichting over alcoholgebruik.

Ondersteuning certificering
Ook de overige jongerenketen in de gemeente Kampen kunnen op ondersteuning rekenen van Stichting Jongerenwerk Kampen (SJK) om tot certificering te komen. Kortom, een positieve start van het ketenbeleid in Kampen waarin jongeren, ouders, keeteigenaren, SJK, Tactus Verslavingszorg, politie en gemeente Kampen succesvol samenwerken.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |