Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Inzet extra agenten in burger tegen overlast vuurwerk

Gooi en Vechtstreek, 22-12-2010 o Politie Gooi en Vechtstreek zet in de gehele regio agenten in burger in om overlast van vuurwerk tegen te gaan. Doel hiervan is het terugdringen van het voortijdig afsteken van vuurwerk, het terugdringen van vernielingen dat door vuurwerk wordt aangericht en het opsporen van illegaal vuurwerk.

Voor de toegestane tijd van 10.00 uur op 31 december is het afsteken van vuurwerk verboden. Er worden 40 agenten in burger ingezet die vanaf 20 december controleren op het afsteken of het in het bezit hebben van voornamelijk illegaal vuurwerk. Deze agenten in burger gaan af op meldingen van inwoners of op eigen initiatief naar plekken waar overlast verwacht wordt. Hierbij valt te denken aan plekken waar de overlast in voorgaande jaren groot was, bekende hangplekken, verkooppunten van vuurwerk en schoolpleinen.

Er wordt nauw samengewerkt met het vuurwerkteam dat zich richt op de handel in illegaal vuurwerk. Mochten er bij meldingen of het aantreffen van vuurwerk vermoedens zijn van handel in illegaal vuurwerk dan wordt het vuurwerkteam ingeschakeld.

Mochten inwoners overlast ondervinden van het afsteken van vuurwerk voor de toegestane tijd, dan vraagt de politie om melding hiervan te maken via 0900-8844. Op die manier kan overlast worden tegengaan en wordt een duidelijk beeld geschapen van de overlastplekken.