Gemeente Best

Nieuwe ontwikkelingen in project Schutboom

22-12-2010

In plan Schutboom is de bouw van het complex De Tambourije in volle gang en ook aan de noordkant wordt flink gewerkt aan diverse tweekappers en patiowoningen. Afgelopen week is in de planvorming van Schutboom Zuid een nieuwe mijlpaal bereikt: het college heeft het stedenbouwkundig plan voor het zuidelijk deel vastgesteld. Dit plan is in samenwerking met een aantal betrokken inwoners uit het gebied tot stand gekomen.

Stedenbouwkundig plan
Belangrijke discussiepunten bij het opstellen van het stedenbouwkundig plan waren onder andere: hoe gaan we om met de te verwachten geluidsoverlast van de tennisbanen en hoe regelen we het parkeren in het gebied? Het overleg met de betrokken omwonenden heeft geresulteerd in een plan waarbij rondom de tennisvelden geluidwerende voorzieningen met een natuurlijke aanblik worden gerealiseerd. Daarnaast worden bij de ingang van de tennis- en atletiekvereniging extra parkeerplaatsen gerealiseerd.

Met dit vastgesteld stedenbouwkundig plan komen we in een nieuwe fase van het project en kunnen het bestemmingsplan, het exploitatieplan en beeldkwaliteitplan worden afgerond. Naar verwachting worden de plannen begin volgend jaar in procedure gebracht. Eveneens zal er dan weer een informatieavond plaatsvinden.


---