UMC Utrecht


Amerpoort koopt terrein Vosseveld

Zorgorganisatie Amerpoort koopt terrein Vosseveld in Soest van het UMC Utrecht. Hiertoe hebben de bestuurders van beide organisaties onlangs besloten. Medio 2012 wordt het terrein officieel overgedragen aan Amerpoort. Die realiseert op het terrein voorzieningen voor 32 kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. In nauwe samenwerking met omwonenden geeft Amerpoort de plannen verder vorm, zodat na oplevering direct gestart kan worden met de nodige nieuwbouw.

Zorgorganisatie Amerpoort krijgt met deze overeenkomst gelegenheid om Vosseveld in te richten als woon- en dagbestedingslocatie voor kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Het behoud van deze maatschappelijke bestemming is voor het UMC Utrecht altijd een randvoorwaarde geweest voor overdracht.

Op locatie Vosseveld zit nu een deel van de kinder- en jeugdpsychiatrische behandeling- en onderwijs van het UMC Utrecht. Na de overdracht in 2012 verhuist deze afdeling naar het terrein van het UMC Utrecht op de Uithof.

Uitgangspunt plannen behoud van groen
Medio 2012 wisselt het terrein van eigenaar. In de komende periode geeft Amerpoort de bouwplannen vorm, in nauwe samenspraak met omwonenden. Het behoud van groen binnen de bestaande parkstructuur is een belangrijk uitgangspunt in de plannen. Amerpoort en de omwonenden zoeken naar een gezamenlijk gedragen oplossing voor de inrichting van het terrein.

Locatie Vosseveld biedt plaats aan 32 kinderen en jongvolwassen cliënten van Amerpoort. Er zullen woningen en dagbestedingvoorzieningen voor cliënten worden gerealiseerd en kantoren voor medewerkers. Deze voorzieningen sluiten goed aan op de locatie aan de Birkstraat in Soest waar al cliënten van Amerpoort wonen.
woensdag 22 december 2010