Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen , 11.15 uur

Utrecht, 22-12-2010

Jongen aangehouden

WOERDEN Een 15-jarige jongen uit Montfoort is aangehouden op verdenking van het uitgeven van vals geld.

De jongen rekende dinsdag 21 december omstreeks 19.00 uur met een briefje van 50 euro af voor een pizza. De pizzabezorger constateerde kort daarna dat het briefje vals was en ging op zoek naar de jongen. Hij vond hem op het NS-station. De gewaarschuwde politie kwam ook naar het NS-station en nam de jongen mee naar het bureau voor onderzoek en verhoor. Bij zijn fouillering bleek dat hij nog een vals briefje van 50 had.

Een familielid kwam naar het bureau en rekende alsnog af met de pizzakoerier. De twee valse briefjes werden in beslag genomen en de herkomst ervan wordt onderzocht. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bij inbraak woning ook auto gestolen

MAARSSEN Bij een inbraak werden diverse goederen uit de woning gestolen en ook een personenauto.

Personeel van de particuliere alarmcentrale(PAC) meldde woensdag 22 december omstreeks 02.05 uur de inbraak bij de politiemeldkamer. Politiemensen kregen daarop het verzoek om bij de woning aan de Boshovenlaan een onderzoek in te stellen.

Zij constateerden dat er inderdaad was ingebroken en dat men via de achterzijde de woning was binnengekomen. De woning bleek doorzocht en er was diverse goederen, waaronder beeldapparatuur, gestolen. Bovendien bleek dat de voor de woning geparkeerde personenauto, ook was gestolen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Auto botst;bestuurder gewond

MAARSSEN Een 27-jarige automobilist uit Vleuten liep bij een botsing tegen een verkeerszuil een flinke hoofdwond op. Zijn 29-jarige bijrijdster uit Utrecht raakte niet gewond.

De Vleutenaar reed dinsdag 21 december omstreeks 10.45 uur over de Sweserengseweg. Volgens eigen verklaring moest hij plotseling hard afremmen, omdat de automobilist, die voor hem reed, zonder noodzaak hard remde. De Vleutenaar raakte in een slip en gleed door tegen de verkeerszuil. De auto raakte aan de voorzijde beschadigd en door de aanrijding klapten de airbags uit.

Ambulancepersoneel onderzocht het tweetal ter plaatse en zij gingen voor behandeling naar het ziekenhuis. De beschadigde auto werd weggetakeld door een takelbedrijf.