Politie Utrecht

Persberichten Stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 22-12-2010

Straatroof

UTRECHT- In de nacht van dinsdag op woensdag is de bestuurster van een auto beroofd van haar tas. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 00.30 uur kreeg de politie de melding dat er een autokraak had plaatsgevonden op de Beneluxlaan. Een 27-jarige vrouw uit Vleuten stond met haar auto voor het verkeerslicht, toen plotseling een van de ruiten van de auto werd ingeslagen en haar tas werd meegenomen. De verdachte rende vervolgens om de Beneluxflat heen in de richting van de Admiraal Helfrichlaan.

Signalement:


- Een tengere, licht getinte man


- 20 - 30 jaar


- 1.70 1.80 m.


- Zwarte pet, zwarte jas, donkere broek

De politie roept getuigen op zich te melden. Hiervoor kunt u contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Aanrijding met letsel

UTRECHT- Door de gladheid is een man met zijn auto uit de bocht gevlogen, waarna hij door de brandweer uit het voertuig geknipt moest worden.

Omstreeks 16.30 uur op dinsdagmiddag troffen agenten bij toeval een eenzijdig ongeval aan op de Fransiscusdreef. Het ongeval had ongeveer een minuut eerder plaatsgevonden. Getuigen wisten te vertellen dat het voertuig met een snelheid van ongeveer 30 km/u door de bocht reed. Door de gladheid raakte de auto van de weg en kwam tot stilstand tegen een boom. De brandweer moest ter plaatse komen om de 33-jarige bestuurder uit Utrecht uit het voertuig te knippen. Het slachtoffer is door een ambulance met mogelijk nekletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Openlijke geweldpleging

UTRECHT- In de nacht van dinsdag op woensdag is een man lichtgewond geraakt door openlijke geweldpleging.

De politie kreeg rond 01.00 uur de melding dat er een vernieling zou hebben plaatsgevonden op de Ina Boudier-Bakkerlaan, waarbij iemand licht gewond zou zijn geraakt. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek dat een groep studenten naar aanleiding van een sneeuwgevecht een deur had vernield. Terwijl de deur vernield werd zijn er glassplinters in het gezicht van een 20-jarige man uit Utrecht gekomen, hij raakte lichtgewond. Daarnaast werd het slachtoffer ook bedreigd. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de verdachten.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op dinsdagavond hebben agenten een man aangehouden die dronken achter het stuur zat.

Rond 21.55 uur deden agenten, uit routinecontrole, een blaastest bij een 36-jarige man uit Utrecht. Uit de test bleek dat de man teveel alcohol had gedronken en hij werd meegenomen naar het bureau. Op het bureau wees de ademtest uit dat hij een alcoholpromillage van 595 ug/l had. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Oplichting

UTRECHT- Dinsdagmiddag is een man aangehouden omdat hij zogenaamd rozen verkocht voor het goede doel.

Omstreeks 17.10 uur kreeg de politie een melding over een man die rozen aan de deur verkocht voor het goede doel. De melder vertrouwde het geheel niet en belde de politie.

Agenten gingen ter plaatse en besloten de man aan te houden in verband met oplichting. De 20-jarige verdachte uit Rotterdam kreeg een proces-verbaal.

Verkeersongeval door rijden onder invloed

UTRECHT- Op dinsdagavond moest een persoon zijn rijbewijs inleveren na het veroorzaken van een verkeersongeval door rijden onder invloed.

De politie kreeg rond 22.10 uur de melding dat er op de A27 in de buurt van Utrecht een verkeersongeval had plaatsgevonden. Een ambulancemedewerker rook een alcohollucht en de politie nam een blaastest af. De 66-jarige bestuurder uit Zeist werd aangehouden. Op het bureau wees de ademtest uit dat hij een alcoholpromillage van 825 ug/l had. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs werd ingevorderd.

Winkeldiefstallen met geweld

UTRECHT- Op dinsdag hebben winkeldiefstallen met geweld plaatsgevonden, waarbij verdachten zijn aangehouden.

Omstreeks 11.05 uur kreeg de politie de melding dat er op de Zambezidreef een agressieve winkeldief aangehouden zou zijn. Ter plaatse bleek dat het om een 43-jarige veelpleger uit Utrecht ging. Bij de aanhouding is de vinger van de 35-jarige bedrijfsleider uit de kom geschoten. Tegen de winkeldief is proces-verbaal opgemaakt.

De politie kreeg rond 14.10 uur opnieuw een melding dat er een winkeldiefstal had plaatsgevonden aan de Roelantdreef. Een winkelmedewerker zag twee verdachten diverse goederen in zijn jas stopte. Op het moment dat de beveiliging van de winkel de verdachten wilde aanspreken, ontstond er gestoei. Na enig geduw en getrek kon een 31-jarige man uit Utrecht worden aangehouden. De andere verdachte wist te ontkomen.